1LN

1LN är Skolportens förstelärarnätverk – och något helt extra för dig som är förstelärare och som söker en skräddarsydd arena där ditt uppdrag står i fokus.

Vi har skapat en lättillgänglig mötesplats för kunskaps- och erfarenhetsutbyte där du kan knyta goda och värdefulla kontakter med andra förstelärare från hela landet. Tillsammans med medlemmarna i förstelärarnätverket, 1LN, kommer du att kunna stämma av idéer och tankar kring din yrkesroll och ditt uppdrag. Du får även kontinuerlig fortbildning med föreläsningar och skräddarsydda fördjupningsseminarier.

Besök 1LN och bli medlem idag!

Sidan publicerades 2016-03-17 13:40 av andreas
Sidan uppdaterades 2017-04-27 21:47 av andreas


Utställare Skolans Ledarkonvent
Aktuella talare
”Fritidshemmen behöver mer kunskap i didaktik”

”Fritidshemmen behöver mer kunskap i didaktik”

I oktober föreläser fil dr Ann Pihlgren på Skolportens konferens om Fritidshemmet. "Jag kommer bland annat att prata om fritidshemmens lärandeuppdrag, som har förtydligats i de nya reviderade styrdokumenten."

Läs intervjun med Ann Pihlgren
Mest lästa nyheterna

Friendsrapporten 2017

Var fjärde ung har blivit utsatt för kränkningar från en annan elev det senaste året. Friendsrapporten släpps varje år i samband med skolstarten. I årets rapport har 43 337 barn i åk F-9 svarat på frågor om mobbning och kränkningar.

Studie­pedagogerna gav tillbaka lusten att undervisa

Beskedet om att läraren Bjarne Engström gått in i väggen kom som en chock för de andra på Risbroskolan. I dag arbetar tre beteendevetare som studiepedagoger på deltid för att avlasta lärarna – något som gjort stor skillnad på skolan.

37 miljoner till hälsofrämjande i skolan

Landets skolledare: skynda, skynda och sök. 37 miljoner kronor ligger nämligen och skramlar i potten när Skolverket nu öppnat för ansökningar om statligt bidrag till nya eller redan pågående insatser.

Alarmerande läge – inhyrda psykologer ”släcker bränder”

Elever i behov av stöd får inte hjälp när mer än var tredje grundskola och nästan varannan gymnasieskola brister i elevhälsan. Psykologer hyrs in för att ”släcka bränder”. Skolinspektionens generaldirektör Helén Ängmo är oroad.

Läs fler nyheter
Magasin Skolporten
Ur nr 3/2017:

Ur nr 3/2017:

Tema: Rasism och främlingsfientlighet. Samtal i stället för konfrontation är det bästa sättet att bemöta rasistiska åsikter i skolan, menar forskarna. Stor intervju med den belgiska skolforskaren Pedro de Bruyckere, om moderna myter om lärande och utbildningar, bla lärstilar. Reportage: Maktlekar – dolda kränkningar av elever i skolan.

Läs mer