Hoppa till sidinnehåll
Förskola

Naturvetenskapligt utforskande i förskolan

Publicerad:2016-02-22
Uppdaterad:2018-01-31
Ebba Reinolf
Skribent:Ebba Reinolf

Artikel nr 2 2016: Titta, jag kan balansera! 

I denna text kommer jag att resonera kring hur barnen och vi som pedagoger blir påverkade av att arbeta utifrån ett konstruktionistiskt och transdisciplinärt perspektiv med pedagogisk dokumentation som arbetsredskap. Vi uppmuntrade barnen att använda inte bara tanken utan även sin kropp och alla sina sinnen i olika lärsituationer. Det resulterade i att projektet sträckte sig över flera kunskapsområden som naturvetenskap, rörelse, språk, matematik, skapande osv. Barnen visade genom sin önskan och lust till att lära och utforska naturvetenskapliga begrepp med tanken, sinnena och kroppen att det stämde överens med den kunskapssyn och det arbetssätt vi har samt vårt sätt att se på lärandet.

Ann-Sophie Petersen är förskollärare på Kristallens förskola i Nacka kommun. E-post: ann-sophie.petersen@nacka.se

Forskningsbevakningen presenteras i samarbete med

forskningsinstitutet Ifous

Läs mer
Stockholm

Biologi

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som undervisar i biologi eller naturkunskap på högstadiet och gymnasiet! Programmet ger både biologididaktik och ämnesfördjupning, bland annat inom källkritik, AI och genteknik. Föreläsare är till exempel Emma Frans, Sebastian Kirppu och Eva Bida.
Läs mer & boka
Åk 7–Vux
19–20 sep

Kommunikation med vårdnadshavare i förskolan

Den här kursen med kursledare Jakob Carlander fokuserar på kommunikation med vårdnadshavare för att skapa relation och bygga förtroende. Du får flera konkreta verktyg att ta till, inte minst när vårdnadshavare är påstridiga eller bär på olika trauman. Flexibel start, kursintyg ingår och tillgång till kursen i sex månader. Pris 749 kr!
Mer info
Fsk
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev