Aktuella intervjuer

Stor ohälsa hos unga kvinnor som blivit utsatta för våld

Intervju Skolporten

Utsatthet för våld är starkt kopplat till psykisk ohälsa hos unga kvinnor. Men de som utsätts berättar sällan om övergreppen. Detta är dolt för vuxenvärlden, konstaterar Anna Palm, som forskat om våldsutsatta unga tjejer.

Utbildningens betydelse för vuxenelever

Intervju Skolporten

Katarina Lagercrantz All har undersökt elevers erfarenheter av vård- och omsorgsutbildningen på Komvux. Resultatet visar att många elever ser utbildningen som en väg bort från utanförskap.

Annons:

FORSKNING & UTVECKLING

"Psykoterapi kan ge stöd under skakiga gymnasieår"

Specialpedagogik arrow

Stressen är påtaglig hos många unga. Dagens betygssystem ger inte utrymme för en svacka och det skapar en stor stress hos många, säger Mats Pihlgren, psykolog och gruppchef på gymnasieskolans psykoterapimottagning Humlan i Göteborg.

Nationell studie om fysisk aktivitet och hälsa för barn med Downs syndrom

Specialpedagogik image description

Idag är det Internationella Downs syndrom-dagen. Men hur är det egentligen år 2017 att vara barn och leva med Downs syndrom? För första gången i modern tid kartläggs dessa barns aktivitets- och vardagsvanor i en ny nationell forskningsstudie.

Lärarnas kollegiala lojalitet hindrade nolltolerans mot mobbning

image description

Under tre terminer följde Hélène Jenvén förbättringsarbetet i en högstadieklass med målet att uppnå en nolltolerans mot kränkande behandling. Hon är förvånad över att kollegial lojalitet kan leda till att utsatta elever inte får den hjälp de har rätt till.

Annons:

 
0

Musik inget mirakelmedel extern_link

Läs fler Forskningsnyheter

Annons:

 
Annons