Aktuella intervjuer
mattiasbo%cc%88rjessonbildavhandling

Nyliberala idéer bakom förändringen av skolan

Intervju Skolporten
Nyliberala reformer för ökad marknadsstyrning fick ett massivt genomslag i svensk skolpolitik under 1990-talet. Det visar Mattias Börjessons analys av skolpolitiska texter.  
mikaela-herman

Lärares intressen påverkar undervisning om klimatet

Intervju Skolporten
Lärarnas personliga syn på klimatförändringar påverkar undervisningen i ämnet. Det konstaterar Mikaela Hermans som forskat om undervisningen om klimatet i den finlandssvenska skolan.

Annons:

FORSKNING & UTVECKLING

Stöd i att lära vuxna att läsa och skriva

arrow

Webbmaterialet visar hur vuxna elever med kort eller ingen skolbakgrund kan stöttas i sin läs- och skrivinlärning. Sidan vänder sig till dig som är lärare och undervisar vuxna inom Sfi eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå.

UR: Skolpojkarna – Behov av motivation oavsett nivå

image description

Ska lärare prioritera elever som riskerar att bli underkända framför elever som kommer bli att godkända? Hur ska lärarna motivera alla elever, oavsett vilken nivå de ligger på (webb-tv)?

Brist på forskning om IT i skolan

image description

Digitala verktyg används allt mer i förskolan och ändringar är på gång i läroplanen. Men forskningen kring hur barns lärande påverkas är ytterst begränsad. Därför behövs en nyanserad diskussion om utvecklingen, tycker forskaren Susanne Kjällander.  

Annons:

 

Annons:

 
Annons