Nacka Nairobi: Om att dokumentera ett internationellt utbytesprojekt

Artikel nummer 9 2016: Nacka Nairobi: Om att dokumentera ett internationellt utbytesprojekt

Artikeln beskriver ett utbyte mellan MediaGymnasiet i Nacka strand och Our Lady of Fatima Secondary school i Kenyas huvudstad Nairobi. Elever från de båda skolorna har under utbytesresor 2009-2015 skildrat teman som gator, hem, familjer och identitet i både Nairobi och Stockholm. Bilderna och texterna har resulterat i ett flertal utställningar. Hösten 2015 gav MediaGymnasiet ut boken NackaNairobi. Diskussioner kring de likheter som existerar trots skilda levnadsvillkor, har varit en viktig del av processen i arbetet med dokumentationen. Texten beskriver de utmaningar som kan förekomma när utbyten och långsiktiga samarbeten byggs upp. Artikeln riktar sig till skolverksam personal och elever som vill genomföra utbyten och skildra den vardag och verklighet som existerar bortom nyhetsrubrikerna.

Magnus Rosshagen är gymnasielärare i Fotografisk bild, Medieproduktion och Digitalt skapande och arbetar på MediaGymnasiet i Nacka strand. Sedan 2014 har Magnus en förestelärartjänst med ansvar för skolans arbete med internationalisering. E-post: magnus@mediagymnasiet.se

Sidan publicerades 2016-05-10 08:00 av Hedda Lovén
Sidan uppdaterades 2016-05-03 13:57 av Hedda Lovén


Relaterat

Internationellt språkutbyte

Om eleverna tidigt får möjlighet att tala spanska med spanjorer, kan detta ge mersmak och förbättra deras resultat? Det ville Anna R Lorentzon ta reda på i det här arbetet.

Elever växer av korttidsstudier utomlands

Elever växer av korttidsstudier utomlands

Åsa Karlsson Perez har undersökt korttidsutbyten i gymnasiet. Hon konstaterar att de har stor betydelse för gymnasieelevers personliga utveckling.

Konferenser
Magasin Skolporten
Nytt nr ute nu!

Nytt nr ute nu!

Tema Arbetsmiljö i nya nr av Skolportens forskningsmagasin. Är magasinet nytt för dig? Missa inte vårt erbjudande: prova på 2 nr för bara 99 kr!

Bli prenumerant
Kommande disputationer
Konferens
Förstelärare 2017

Förstelärare 2017

På Skolportens förstelärarkonferens diskuteras uppdragets utmaningar, möjligheter och framgångsfaktorer samtidigt som vi tar sikte på specifikt viktiga kunskapsområden. Välkommen att inspireras!

Läs mer & boka plats
Lediga tjänster
Fler platsannonser
Nyhetsbrev
Kommande tema: Studie- och yrkesvägledning

Kommande tema: Studie- och yrkesvägledning

Missa inte våra temabrev där vi djupdyker i ett utvalt ämne. Prenumerera på "temabrev" så får du utskicket om Studie- och yrkesvägledning den 11/10.

Bli prenumerant