Kil – Värmlands bästa skolkommun



För oss är det viktigt att du ser varje elev som en individ och att du tillsammans med dina kollegor strävar efter att skapa en välkomnande miljö där alla har möjligheten att trivas och lära. Du nöjer dig inte med att bara vara bra. Du vill bli ännu bättre och ser till att omvärldsbevaka och göra de förändringar som krävs för att möta upp mot framtida behov. Det är precis det som vår vision, Kil – på rätt spår handlar om. Vi strävar efter att befinna oss på rätt spår och ibland gör vi förändringar för att nå detta tillstånd.

Det är därför vi beslutat oss för att satsa 150 miljoner kronor i en ny skola. Vi kallar den för framtidens skola eftersom vi i vårt förberedelsearbete omvärldsspanat och framtidsspanat för att kunna skapa en skola som ska fungera i kanske 60 år framåt. Nyligen byggde vi också en av Sveriges första lågenergiförskolor, förskolan Skogsgläntan. Besök den gärna när du har vägarna förbi.

Vi tittar också över skolstrukturen i centralorten för att framtidssäkra även den. Vi jobbar på att på fram tänkbara lösningar och kommer under året att bestämma oss för vilka lösningar vi tror är mest framtidssmarta.

Om Kil

Kil ligger i landskapet Värmland. Via tåg, buss eller bil pendlar du till Karlstad på femton minuter och på tre timmar når du Stockholm, Göteborg eller Oslo. Karlstads Airport, 8 km nära, ger dig goda möjligheter att nå Europa och övriga världen.

I Kil är det nära till det mesta du behöver i form av service, vänner, kommunikationer och fritidsaktiviteter. Den här närheten skapar en känsla av gemenskap som levs ut i många engagerade föreningar på orten. Här finns bland annat golfbana, slalombacke, idrottsplats, ishall, tennishall, ridklubb, sporthall och fotbollsplaner.

Inom kommunen finns en mängd vattendrag, sjöar och tjärnar och i vår natur kan du vandra, fiska, plocka bär och svamp. Med lite tur kan du få se vilda djur som bäver, rådjur, älg och räv. Många konstnärer och hantverkare har bosatt sig i Kils kommun, inspirerade av naturen.

Tillsammans ger dig det här en mängd möjligheter till rekreation. Kil har också ett erkänt bra, billigt och varierat boende.

Du kan läsa mer om oss på vår hemsida www.kil.se

Välkommen till oss!

 

Sidan publicerades 2012-03-26 13:55 av Hedda Lovén
Sidan uppdaterades 2014-05-07 10:15 av Hedda Lovén


Aktuella arbetsgivare
Boka platsannons
Ska du rekrytera?

Ska du rekrytera?

Nu kan du enkelt beställa marknadsföring av din platsannons på Skolporten.se - vi publicerar inom 48 timmar.

Boka platsannons