Aktuella arbetsgivare
Aktuella talare
Hallå där professor Ingmar Söhrman...

Hallå där professor Ingmar Söhrman...

Du ska djupdyka i los tiempos del pasado, alltså verb i förfluten tid, på Skolportens konferens i spanska. Varför då? "De spanska tempusformerna brukar ställa till en del problem i undervisningen, De traditionella förklaringarna fungerar heller inte alltid så bra. Jag kommer därför att ge en hel del tips och råd om hur man som lärare kan arbeta med spanska verb."

Läs intervjun med Ingmar Söhrman
Mest lästa nyheterna

Jonas fick fel diagnos – kunde ha slutat med självmord

Jonas Olsson har autism och fick även diagnosen ADD, en variant av ADHD. Men istället för att bli bättre blev han sämre av medicineringen, och till sist blev det så illa att han inte längre ville leva.

Neuropsykiatriska feldiagnoser ökar

Barn och unga som fått en neuropsykiatriska diagnoser som ADHD har ökat med över 300 procent de senaste tio åren, enligt Socialstyrelsen. Samtidigt ökar antalet feldiagnoser, larmar flera psykologer inom barn- och ungdomsspykiatrin.

Elever i Botkyrka sätter stopp för skolvåldet – med amerikanskt koncept

Efter flera år med ökande problem med våld i skolan har ett våldsförebyggande program från USA hjälpt skolor i Botkyrka att komma till bukt med problemen.  

Örebro flyttar elever till andra skolor – ”Har funkat jättebra”

I Örebro har kommunen bestämt sig för att lägga ner högstadiet – årskurs 7-9 – på Vivallaskolan, som länge brottats med dåliga resultat, och i stället successivt flytta eleverna till andra skolor. På Gumaeliusskolan, som tagit emot en del av de nya eleverna, är rektorn nöjd.

Läs fler nyheter
Magasin Skolporten
Nytt nr ute 24/10

Nytt nr ute 24/10

Nästa nummer av Skolportens forskningsmagasin har tema Likvärdighet. Är magasinet nytt för dig? Missa inte vårt erbjudande: prova på 2 nr för bara 99 kr!

Läs mer