Utställare Skolans Ledarkonvent
Aktuella talare
Hur bemöta rasism i skolan?

Hur bemöta rasism i skolan?

Hallå Emma Arneback, lektor i pedagogik vid Örebro universitet. Du ska föreläsa på Skolportens konferens om att bemöta och förebygga främlingsfientlighet och rasism i skolan. Vad ska du prata om?

Läs hela intervjun
Mest lästa nyheterna

Skräpmat nytt sätt för friskolor att locka elever

Lunchkupongerna som friskolor delar ut till sina elever är en del av samma misslyckande som får skolor att locka elever med uppblåsta betyg, gratis datorer eller körkort. Något som borgerligheten hittills endast visat förstrött intresse.

Så vill Anna Ekström kopiera framgångslandet

Sverige har mycket att lära av Japan när det kommer till skola. Det menar gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström som imponeras över likvärdigheten i landets skolor.

Har Sovjetmetoder förstört våra barns studiemotivation?

Betygsinflation, dåliga grundkunskaper och lärare som gått från att vara kunniga experter till enkla poängsättare. När politikerna lät falsk konkurrens bli styrmedel i skolan förstörde man både elevernas och lärarnas arbetsmoral.

”Skolan är en central del i arbete mot stillasittande”

Skolan har inte ensamt ansvaret för att aktivera våra barn och unga. Men förslaget att utöka antalet skoltimmar i idrott och hälsa samt införa daglig fysisk aktivitet  är centralt för att stärka folkhälsan. Det skriver Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson i en replik till Riksförbundet HOBS.

Läs fler nyheter
Magasin Skolporten
Ur nr 3/2017:

Ur nr 3/2017:

Tema: Rasism och främlingsfientlighet. Samtal i stället för konfrontation är det bästa sättet att bemöta rasistiska åsikter i skolan, menar forskarna. Stor intervju med den belgiska skolforskaren Pedro de Bruyckere, om moderna myter om lärande och utbildningar, bla lärstilar. Reportage: Maktlekar – dolda kränkningar av elever i skolan.

Läs mer