Hoppa till sidinnehåll
Ledarskap

Gunilla Söderström: ”Bra val av Matz Nilsson som ny ordförande”

Publicerad:2012-04-26
Uppdaterad:2023-08-31
Moa Duvarci Engman
Skribent:Moa Duvarci Engman

Matz Nilsson valdes i går till ny ordförande för Sveriges Skolledarförbund.

– Han är lyssnande, orädd och tydlig som person och kan driva frågor på ett försynt och proffsigt sätt, säger Gunilla Söderström, forskningsansvarig för organisation och ledarskap på utbildningsförvaltningen i Stockholms stad.

Gunilla Söderström säger att Matz Nilsson kommer in som ordförande i precis rätt ögonblick.

– Det pågår en professionalisering av rektorsrollen, dels när det gäller rektorsprogrammet, men också när det gäller forskningens roll i skolledarnas professionaliseringsprocess, och det kommer han att lyfta fram.

Matz Nilsson arbetar för närvarande som utbildningsdirektör i Malmö och efterträder Lars Flodin på posten som ordförande för Sveriges Skolledarförbund den 1 juli i år.

”Uppgifterna för förskolechefer och rektorer är många och svåra. Men samtidigt har vi Sveriges roligaste jobb genom att få vara med och forma framtiden”, skriver Matz Nilsson i ett pressmeddelande.

Vad blir skillnaden för medlemmarna med Matz Nilsson som ordförande?

– Han kommer att verka för att fler rektorer tar en master i utbildningsvetenskap eller pedagogik, för att lyfta fram det pedagogiska ledarskapet. Jag tror också att han kommer att driva frågan om att rektorsyrket ska bli mer attraktivt, säger Gunilla Söderström.

 

Moa Engman

Stockholm

Biologi

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som undervisar i biologi eller naturkunskap på högstadiet och gymnasiet! Programmet ger både biologididaktik och ämnesfördjupning, bland annat inom källkritik, AI och genteknik. Föreläsare är till exempel Emma Frans, Sebastian Kirppu och Eva Bida.
Läs mer & boka
Åk 7–Vux
19–20 sep

Kommunikation med vårdnadshavare i förskolan

Den här kursen med kursledare Jakob Carlander fokuserar på kommunikation med vårdnadshavare för att skapa relation och bygga förtroende. Du får flera konkreta verktyg att ta till, inte minst när vårdnadshavare är påstridiga eller bär på olika trauman. Flexibel start, kursintyg ingår och tillgång till kursen i sex månader. Pris 749 kr!
Mer info
Fsk
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev