Skolporten.se blir responsiv

Den 24 maj lanserar Skolporten ett nytt, uppdaterat utseende. Webbplatsen blir dessutom responsiv, vilket innebär att innehållet kommer att anpassa sig och fungera bra i mobila enheter som smartphones och surfplattor.

– Det här är vårt sätt att möta en ökad trafik från mobila enheter, något vi inte har kunnat göra på ett optimalt sätt tidigare. Allt fler vill ta del av nyheter, forskning, lediga jobb och kompetensutveckling när de färdas till eller från arbetet eller när det finns lite tid över i vardagen att förkovra sig, säger redaktionschef Hedda Lovén.

– Lärare är en målgrupp som oftast är på språng eller i klassrummet, skolledare har fullt sjå att få sin arbetstid att räcka till, och förskollärare är nästan uteslutande med barngruppen. Vi vet att våra primära målgrupper har lite tid i sin vardag för att hålla sig à jour.  När de väl har har några minuter över, vill vi att de ska kunna använda skolporten.se som kunskapskälla oavsett var de befinner sig. Då måste den vara tillgängligt, enkelt och inspirerande.

Strukturen på skolporten.se är i stort sett densamma som tidigare. De som har besökt oss tidigare kommer att känna igen sig, det nya består främst i att det blir lite större bilder, samt bättre utvisning av kategorier (vi kategoriserar upp nästan alla våra nyheter så att du ska kunna läsa mer om en mängd ämnen, till exempel ”läxor”, ”specialpedagogik” eller ”matematik”). Och så har man lagt extra vikt på att sammanställa nyheter och forskning för specialpedagoger på en egen startsida.

– Specialpedagogerna är en viktig målgrupp och de har använt oss mycket över årens lopp, det ser vi på statistiken. Tidigare har vi haft en egen startsida för ämnet, och nu återlanserar vi det, säger Hedda Lovén. Framöver kommer vi också att arbeta mer med ämnesspecifika sidor, där vi samlar både forskning och nyheter ur vår databas kring ett ämne – till exempel betyg och bedömning.

Skolporten.se är navet i Skolportens verksamhet: från webbplatsen ska du kunna navigera till allt skolrelevant du behöver veta. En annan viktig del är utgivningen av återkommande nyhetsbrev och det tryckta magasinet Skolporten.

– Målet är att förenkla vardagen för skolans lärare och ledare, på alla sätt vi kan. Och jag tror vi behövs och har en plats i Skolsverige. I april satte vi nytt trafikrekord med 84 000 unika besökare, det visar på att våra läsarkrets ökar och att de har användning av det arbete vi gör – och det känns väldigt roligt.

Nya skolporten.se fungerar bäst i senaste versionen av Chrome, Firefox eller Microsoft Edge (tidigare Internet Explorer).

Det nya temat är designat av Daniel Lauding och utvecklad av Andreas Ek på Elseif.

Sidan publicerades 2017-05-24 10:56 av Hedda Lovén


Konferenser
Konferens för dig som är
Studie-och yrkesvägledare

Studie-och yrkesvägledare

På konferensen får du ta del av föreläsningar om allt från att vägleda nyanlända elever och pojkar med hög frånvaro till hur man utifrån elevers hälsa kan hjälp dem att välja rätt gymnasieprogram och yrke. Välkommen!

Läs mer & boka plats
Aktuella chefstjänster
Fler platsannonser
Aktuella arbetsgivare
Nyhetskategorier
Konferens för dig som undervisar i
Spanska

Spanska

Som spansklärare står du inför utmaningen att skapa en verklighetsförankrad och varierad undervisning som ska motivera elevgruppen och bibehålla intresset för språket. Under två dagar får du ta del av föreläsningar både på spanska och svenska kring aktuella och intresseväckande områden.

Läs mer & boka plats
Aktuella karriärtjänster