1LN

1LN är Skolportens förstelärarnätverk – och något helt extra för dig som är förstelärare och som söker en skräddarsydd arena där ditt uppdrag står i fokus.

Vi har skapat en lättillgänglig mötesplats för kunskaps- och erfarenhetsutbyte där du kan knyta goda och värdefulla kontakter med andra förstelärare från hela landet. Tillsammans med medlemmarna i förstelärarnätverket, 1LN, kommer du att kunna stämma av idéer och tankar kring din yrkesroll och ditt uppdrag. Du får även kontinuerlig fortbildning med föreläsningar och skräddarsydda fördjupningsseminarier.

Besök 1LN och bli medlem idag!

Sidan publicerades 2016-03-17 13:40 av andreas
Sidan uppdaterades 2017-04-27 21:47 av andreas


Svårt att anmäla dig?

Om du inte kan boka en plats på någon av våra konferenser eller har frågor i övrigt, kontakta oss gärna via e-post: kompetens@skolporten.se så hjälper vi dig. Notera gärna att webbplatsen kräver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att fungera som den ska.

Magasin Skolporten
Nytt nr ute 5/12!

Nytt nr ute 5/12!

Tema: Inkludering. Stor intervju med Gloria Ray Karlmark. Prova på-pris: 2 nr/99 kr!

Bli prenumerant
Mest lästa nyheterna

Forskaren: Svårt att säga om mobiler stör eleverna

Christina Olin-Scheller är professor vid Karlstads universitet och hon har forskat på elevers mobilanvändande under lektionstid. Hon har bland annat filmat elever när de använder mobiltelefonen.

Hot mot lärare

Hot, våld och kränkningar är en del av många lärares vardag, enligt en enkät som Lärarnas Riksförbund i Malmö gjort. Detta har utlöst en debatt kring vem som egentligen har ansvaret för att förbättra den, på vissa skolor, ohållbara arbetsmiljön som lärare vittnar om. Hör Isak Skogstad, lärare och debattör, Anders Malmquist, grundskoledirektör Malmö, Catharina Niwhede, Lärarnas riksförbund. (webb-radio)

Specialpedagogen Anna: Jag jobbar för eleven

Jobbet som specialpedagog innebär täta kontakter med kollegor, elevhälsa, föräldrar, BUP och socialtjänst. Arbetet sker på flera nivåer, men med en sak i fokus: ”Jag jobbar för eleven”, säger Anna Ternhag, specialpedagog vid Lillholmsskolan i Stockholm.

Bra löneökning men ansvarsavståndet krymper

Lönerna för Sveriges skolledare ökade med 5,4 procent i genomsnitt. Det står klart när Sveriges Skolledarförbund presenterar 2017 års lönestatistik för sina medlemmar – rektorer och förskolechefer.

Läs fler nyheter