Hoppa till sidinnehåll

Boka utställarplats på våra konferenser

Boka utställarplats på våra konferenser

Välkommen att ställa ut på Skolportens konferenser som fortbildar personal och ledare inom förskola och skola!

Skolporten är en av Sveriges största och mest välrenommerade arrangörer av fortbildning. Vi riktar oss mot lärare och ledare i skolan och förskolan och våra deltagare kommer från hela landet. Utställare är ett uppskattat inslag – varmt välkommen att boka monterplats!

Varför ställa ut hos Skolporten?

Vårt mål är att erbjuda fördjupande och forskningsbaserade föreläsningar, som svarar mot skolans behov och skapar förbättrade resultat i verksamheten. Vår styrka är ett gediget nätverk av forskare och föreläsare, gott rykte som arrangör, samt lång erfarenhet av att organisera och marknadsföra konferenser för skolans värld.

Skolportens konferenser är inspirerande tillfällen att få möjlighet att diskutera läromedel med de lärare som kommer till vårt bokbord. Och vi utställare möts alltid av engagerad personal som ordnar på bästa sätt för oss, både vad gäller placering, föreläsningar och mat.

Gleerups förlag

Fysiska och digitala evenemang

Våra fysiska konferenser pågår i 1-2 dagar och äger rum i fräscha och centrala lokaler i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi erbjuder bra ytor för utställare i anslutning till fika och pausutrymmen med goda tillfällen till kontakt. Fritt antal bord ingår alltid i montern!

Våra webbkonferenser består av inspelade föreläsningar där deltagarna tar del av innehållet när de önskar under 3 veckor. Den digitala miljön är ett välorganiserat konferensforum där utställare kan visa upp sitt material och personligen kontakta deltagarna under hela konferensperioden. 

Utställning

Utställare kan engagera sig på tre olika nivåer i de fysiska konferenserna. Webbkonferenserna har endast en nivå.

 • I Grundpaketet ingår monter med fritt antal bord, mat för 1 person samt annonsbanner i utskick.
 • I Pluspaketet ingår 2 personal från er, som även kan se föreläsningarna och presentera produkter i salen. Ni deltar i ett separat sponsorutskick med text och bilder.
 • Som Huvudpartner ingår 3 personal från er, med extra stor utställaryta. NI gör ett helt eget utskick efter konferensen och annonserar på konferensens webbplats för bokning. Om ni vill kan ni även medverka på webbkonferensen.

Läs mer om paket, priser och villkor i informationsbladet.

Antalet utställarplatser är begränsat så var ute i god tid. Kombinera gärna er monter med marknadsföring på Skolporten.se, i vårt tryckta forskningsmagasin Skolporten eller i något av våra nyhetsbrev, för att maximera er synlighet!

Läs mer om priser och villkor här. Klicka på bilden för att ladda ner pdfen.


Vanliga frågor om utställarplatser

Här har vi samlat svar på några vanliga frågor. Kontakta oss gärna om du inte hittar information här eller vill ha personlig hjälp.

  • Skolporten.se45 000 unika besökare per vecka.
  • Nyhetsbrev – ca 105 000 prenumeranter. Målgrupper: Förskola, grundskola, gymnasium, specialpedagoger och chefer.
  • Skolportens populärvetenskapliga forskningsmagasin – Xx antal prenumeranter.
  • Temabrev med ca 105 000 mottagare.

   

 • Grundpaket: För en konferens som pågår i 1 dag är avgiften 9000 kr, för en konferens som pågår i 2 dagar är avgiften 12 000 kr. 

  I grundpaketet ingår fritt antal bord på 3m2, el, wi-fi, lunch och fika för 1 person, tillgång till föreläsningarna för 2 personer i mån av plats. Även 2 annonsbanners i deltagarutskick.

   

  Pluspaket: För en konferens som pågår i 1 dag är avgiften 1300 kr, för en konferens som pågår i 2 dagar är avgiften 19000 kr.

  I pluspaketet ingår fritt antal bord på 6m2, el, wi-fi, lunch och fika för 2 personer, garanterad tillgång till föreläsningarna för 2 personer. Även 2 annonsbanners i deltagarutskick samt fri text och bild i ett separat sponsorutskick.

 • Material kan som regel levereras 1–2 dagar i förväg och returneras dagen efter konferensen. Olika regler kan dock gälla för olika lokaler, så läs bekräftelsen noga. Skolporten ansvarar inte för utställarnas material.

   

 • Som regel har ni tillgång till er monter från kl. 07.30 den första konferensdagen. Olika regler kan dock gälla för olika lokaler, så läs bekräftelsen noga.

 • I grundpaketet lunch och fika för 1 person, tillgång till föreläsningarna för 2 personer i mån av plats. 

  I pluspaketet ingår lunch och fika för 2 personer, garanterad tillgång till föreläsningarna för 2 personer. 

  För extra personal utöver de som ingår är avgiften 600 kr/dag för frukost, lunch och fika. Extra personal som vill se föreläsningarna betalar biljettpris.

 • Grundpaketet ger tillgång till föreläsningarna för 2 personer i mån av plats. 

  Pluspaketet ger 2 personer, garanterad tillgång till föreläsningarna.

   

 • I pluspaketet ingår att utställare kan dela ut material i salen eller presentera vinnare i en tävling, dela ut pris från scenen etc. Kontakta oss med er idé!

 • Utställare placeras alltid centralt och i anslutning till fika och pausutrymmen. Under en konferensdag möter ni deltagarna vid ankomst, morgonfika (30 min), lunch (60 min), eftermiddagsfika (30 min) samt vid dagens slut.

 • Antal och typer av bord bestämmer ni själva, så länge de ryms inom monterytan på 3m2. Måtten på de låga borden är ca 120 x 90 cm. Många väljer att boka 2 låga bord + 1 ståbord.

 • Alla konferenser spelas in på plats och sänds i efterhand som en webbkonferens. Webbkonferensen är en separat produkt med nya deltagare, som har tillgång till forumet i 3 veckor. Där kan utställare enkelt bygga en digital monter med fritt utrymme för material. Under konferensperioden kan ni aktivt ta kontakt med deltagarna via mejl.

 • Fram till 14 dagar före konferensstart erbjuder vi fri avbokning. 14 – 7 dagar före start är avgiften 50%, och därefter tas hela avgiften ut.

 • Enligt vår deltagargaranti får utställare 20% rabatt på utställaravgiften om färre än 70 personer deltar på konferensen.

 • I pluspaketet ingår plats i ett separat sponsorutskick till alla konferensens deltagare. Där kan ni placera bilder, text om ca 300 ord, länkar och kontaktinformation. Utställare skickar in underlag och godkänner korret innan publicering.

 • Inför och efter konferensen deltar utställare i Skolportens utskick med en valfri annonsbanner (bild 600 x 120 pixlar + länk). Vi kan tyvärr inte ta emot GIF:ar. Bannern ska skickas senast 14 dagar före konferensstart.

 • Enligt GDPR-lagstiftningen så har Skolporten inte rätt att dela med sig av namn eller kontaktuppgifter till deltagare. Sådant kan samlas in på frivillig väg under konferensen.

 • Skolporten tar emot annonser på webbsidan samt i utskick av nyhetsbrev. Kontakta skolporten@annonssaljarna.se.

Kontakt och bokning

Vi bistår gärna med mer information om konferenser och utställarplatser.

För att boka utställarpaket, vänligen kontakta:

Erbjudande

Boka utställarplats på minst 4 konferenser under en termin och få rabatt!

Konferenser

Läs mer
Konferens i Stockholm

Undervisa i artificiell intelligens

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som planerar att undervisa i det nya gymnasieämnet artificiell intelligens! Programmet utgår från ämnets syftesbeskrivning och ger både forskningsfördjupning och praktiska verktyg för att du enklare ska kunna genomföra kurserna. Innehållet passar även dig som vill veta mer om AI i samband med undervisning generellt. Sommarerbjudande: 15% rabatt på din bokning när du anger rabattkod SOMMAR i bokningsformuläret!

Läs mer och boka din plats här!

Några av våra kommande konferenser

AllaFskÅk F–3Åk 4–6Åk 7–9GyVux
Dela via: 

Nyhetsbrev