Ny som lärare – Goda föräldrakontakter

Med Maria Wiman

Den första tiden som lärare är både omtumlande och utmanande. I den här kursen får du enkla och handfasta verktyg att ta med dig för en så bra start och första tid som möjligt. Genom att varva teoretiskt och praktiskt arbete studerar vi hur du kan skapa goda relationer med elevernas vårdnadshavare, lyckas med olika typer av möten och kommunikation, samt hantera krävande situationer och konflikter. Målet är att skapa ett gynnsamt samarbete med elevernas bästa i fokus. 

Se Maria Wiman själv berätta om sin kurs i filmen ovan.
För vem? 

Goda föräldrakontakter är en fristående kurs inom kurspaketet Ny som lärare, som vänder sig till dig som är lärarstudent eller som arbetar dina första år som lärare (arbetsår 0-3). Kursen passar för lärare på alla stadier och inom alla ämnen och förutsätter inget övrigt material.

Vad? 

Vi arbetar konkret och praktiskt med att utveckla vårt professionella förhållningssätt genom att använda oss av lärarens rättigheter och skyldigheter. För att skapa en gynnsam relation med vårdnadshavare står samtalsmetodik och bemötande i centrum. Vi övar också på att använda föräldramöten, utvecklingssamtal och andra kommunikationskanaler effektivt samt får verktyg för att hantera krävande relationer och konfliktsituationer. 

Hur? 

I fyra kapitel varvas filmade genomgångar med skriftlig information, lektionsaktiviteter, mallar och uppgifter för dig att genomföra under kursens gång, både i och utanför klassrummet. Kursen avslutas med ett kursintyg.

Kursmål

Målet för kursen är att du ska:

 • Bli medveten om dina och vårdnadshavares rättigheter och skyldigheter.
 • Känna dig trygg i hur du håller i föräldramöten och utvecklingssamtal.
 • Få konkreta tekniker för gynnsam samtalsmetodik.
 • Fundera över hur du sätter gränser mellan jobb och fritid.
 • Känna dig trygg i kontakten med påstridiga föräldrar.
 • Hitta sätt att hålla konstruktiva och effektiva möten på skolan.

Andra kurser i kurspaketet Ny som lärare

Ny som lärare – Lyckade lektioner
MED MARIA WIMAN

Genom att varva teoretiskt och praktiskt arbete studerar vi hur undervisningen kan planeras och genomföras på bästa sätt, samt testar flera motivationshöjande tekniker. Målet är att skapa mer välstrukturerade och lustfyllda lektioner, för dig och dina elever.

Ny som lärare – Relationer och ledarskap
MED MARIA WIMAN

Genom att varva teoretiskt och praktiskt arbete studerar vi hur du kan utvecklas som en stabil ledare i klassrummet, bygga upp goda relationer och rutiner, samt hantera konflikter. Målet är att skapa en trygg, stabil och tillåtande arbetsmiljö, för dig och dina elever.

Fördjupande kurs med flexibel start 
Våra digitala kurser är tillgängliga i 6 månader med flexibel start. Kursintyg ingår!

Format: Digital kurs med individuell licens
Omfång: ca. 2 timmar
Kampanjpris:
749 kr ex. moms (937 kr ink. moms). Priset gäller t.o.m. 26 juni. (Ord. pris 996 kr ex. moms, 1 245 kr ink. moms)

Kursledare

Maria Wiman är lärare i svenska och SO, och har undervisat både på mellan- och högstadiet. Maria är flerfaldigt prisbelönt för sitt arbete att koppla samman undervisningen med verkliga mottagare utanför klassrummet. 2019 utsågs hon till Sveriges Bästa Lärare av Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Tillsammans med sina elever har Maria också vunnit Huddinge Demokratipris och Surfa lugnt-priset. Dessutom är hon en aktiv skoldebattör och författare till två böcker om läraryrket.

Läs vår intervju med Maria Wiman inför kursen.

 • När du klickar på Köp-kurs-knappen dirigeras du vidare till vårt bokningsformulär där du fyller i dina uppgifter, vi återkommer sedan med ett aktiveringsmejl till dig för att skapa ett kundkonto och ett lösenord.
 • Betalning sker med faktura för både privatpersoner och företag/organisationer.
 • Om du behöver hjälp med att köpa kursen eller har frågor om kursen, kontakta Skolporten via e-post: kurser@skolporten.se.
 • Licensen för den digitala kursen är individuell och gäller för 1 deltagare. Du har fri tillgång till materialet under 6 månader från det datum du blir inbjuden till kursen. Det är inte tillåtet att dela på en licens eller sprida lösenordet till kontot.
 • Bokningen är bindande när kursen har betalats. Se användarvillkor i vår kursportal.
 • Rättigheterna till kursmaterialet tillfaller Skolporten AB. Det är inte tillåtet att sprida materialet.
 • När du aktiverat ditt konto via aktiveringsmejlet som skickas ut från oss kan du ta del av din kurs på kurser.skolporten.se.
 • Notera att du behöver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att kursen ska fungera optimalt.
 • Du går igenom materialet i din egen takt under de 6 månader som kursen finns tillgänglig.
 • Kursen är interaktiv och har ett tydligt upplägg.
 • Kursen innehåller både filmat material, texter och övningsuppgifter.
 • Uppskattad tidsåtgång anges för respektive kurs, men kan variera mycket beroende på hur mycket engagemang du lägger ner på övningsuppgifterna.
 • Övningsuppgifterna fungerar som ett stöd för att kontrollera att du har förstått innehållet, eller ger dig möjlighet att reflektera. Många kurser innehåller konkreta lektionsförslag att testa tillsammans med din klass.
 • När du genomfört kursens alla avsnitt får du ett personligt kursintyg. Intyget laddar du ner från kursportalen

Har du frågor om kursen? Kontakta oss då på kurser@skolporten.se.