Ny som lärare – Goda föräldrakontakter

Med Maria Wiman

Den första tiden som lärare är både omtumlande och utmanande. I den här kursen får du enkla och handfasta verktyg att ta med dig för en så bra start och första tid som möjligt. Genom att varva teoretiskt och praktiskt arbete studerar vi hur du kan skapa goda relationer med elevernas vårdnadshavare, lyckas med olika typer av möten och kommunikation, samt hantera krävande situationer och konflikter. Målet är att skapa ett gynnsamt samarbete med elevernas bästa i fokus. 

Se Maria Wiman själv berätta om sin kurs i filmen ovan.
För vem? 

Goda föräldrakontakter är en fristående kurs inom kurspaketet Ny som lärare, som vänder sig till dig som är lärarstudent eller som arbetar dina första år som lärare (arbetsår 0-3). Kursen passar för lärare på alla stadier och inom alla ämnen och förutsätter inget övrigt material.

Vad? 

Vi arbetar konkret och praktiskt med att utveckla vårt professionella förhållningssätt genom att använda oss av lärarens rättigheter och skyldigheter. För att skapa en gynnsam relation med vårdnadshavare står samtalsmetodik och bemötande i centrum. Vi övar också på att använda föräldramöten, utvecklingssamtal och andra kommunikationskanaler effektivt samt får verktyg för att hantera krävande relationer och konfliktsituationer. 

Hur? 

I fyra kapitel varvas filmade genomgångar med skriftlig information, lektionsaktiviteter, mallar och uppgifter för dig att genomföra under kursens gång, både i och utanför klassrummet. Kursen avslutas med ett kursintyg.

Kursmål

Målet för kursen är att du ska:

 • Bli medveten om dina och vårdnadshavares rättigheter och skyldigheter.
 • Känna dig trygg i hur du håller i föräldramöten och utvecklingssamtal.
 • Få konkreta tekniker för gynnsam samtalsmetodik.
 • Fundera över hur du sätter gränser mellan jobb och fritid.
 • Känna dig trygg i kontakten med påstridiga föräldrar.
 • Hitta sätt att hålla konstruktiva och effektiva möten på skolan.

Andra kurser i kurspaketet Ny som lärare

Ny som lärare – Lyckade lektioner
MED MARIA WIMAN

Genom att varva teoretiskt och praktiskt arbete studerar vi hur undervisningen kan planeras och genomföras på bästa sätt, samt testar flera motivationshöjande tekniker. Målet är att skapa mer välstrukturerade och lustfyllda lektioner, för dig och dina elever.

Ny som lärare – Relationer och ledarskap
MED MARIA WIMAN

Genom att varva teoretiskt och praktiskt arbete studerar vi hur du kan utvecklas som en stabil ledare i klassrummet, bygga upp goda relationer och rutiner, samt hantera konflikter. Målet är att skapa en trygg, stabil och tillåtande arbetsmiljö, för dig och dina elever.

Fördjupande kurs med flexibel start 
Våra digitala kurser är tillgängliga i 6 månader med flexibel start. Kursintyg ingår!

Format: Digital kurs med individuell licens
Omfång: ca. 2 timmar
Pris: 996 kr exkl. moms (1245 kr inkl. moms)

Kursledare

Maria Wiman är lärare i svenska och SO, och har undervisat både på mellan- och högstadiet. Maria är flerfaldigt prisbelönt för sitt arbete att koppla samman undervisningen med verkliga mottagare utanför klassrummet. 2019 utsågs hon till Sveriges Bästa Lärare av Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Tillsammans med sina elever har Maria också vunnit Huddinge Demokratipris och Surfa lugnt-priset. Dessutom är hon en aktiv skoldebattör och författare till två böcker om läraryrket.

Läs vår intervju med Maria Wiman inför kursen.

 • När du klickar på Boka-knappen dirigeras du vidare till Coursios hemsida, där du registrerar ett kundkonto och skapar ett lösenord.
 • Betalning hanteras genom Klarna Checkout, som erbjuds i samarbete med Klarna AB. Du kan välja på Klarna faktura, Klarna konto, att betala direkt med kort eller med banköverföring. Du kan läsa de fullständiga villkoren för Klarna checkout här.
 • När köpet gått igenom kan du ta del av kursmaterialet via ditt kundkonto på https://app.coursio.com/.
 • Om du inte kan boka plats eller har frågor om kursen i övrigt, kontakta Skolporten via e-post: kurser@skolporten.se.
 • Har du frågor gällande betalningen, kontakta Coursio via e-post: support@coursio.com
 • Licensen för den digitala kursen är individuell och gäller för 1 deltagare. Du har fri tillgång till materialet under 6 månader från det datum du köper kursen. Det är inte tillåtet att dela på en licens eller sprida lösenordet till kontot.
 • Bokningen är bindande när kursen har betalats. Se användarvillkor på kursens bokningssida.
 • Rättigheterna till kursmaterialet tillfaller Skolporten AB. Det är inte tillåtet att sprida materialet.
 • När köpet gått igenom kan du ta del av kursmaterialet via ditt kundkonto på https://app.coursio.com/.
 • Notera att du behöver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att kursen ska fungera optimalt.
 • Du går igenom materialet i din egen takt under de 6 månader som kursen finns tillgänglig från köp.
 • Kursen är interaktiv och har ett tydligt upplägg.
 • Kursen innehåller både filmat material, texter och övningsuppgifter.
 • Uppskattad tidsåtgång anges för respektive kurs, men kan variera mycket beroende på hur mycket engagemang du lägger ner på övningsuppgifterna.
 • Övningsuppgifterna fungerar som ett stöd för att kontrollera att du har förstått innehållet, eller ger dig möjlighet att reflektera. Många kurser innehåller konkreta lektionsförslag att testa tillsammans med din klass.
 • När du genomfört kursens alla avsnitt får du ett personligt kursintyg. Intyget skickas till din e-post.

Har du frågor om kursen? Kontakta oss då på kurser@skolporten.se.