För dig som ska undervisa i programmering krävs grundläggande ämneskunskaper och effektiva verktyg som fungerar i klassrummet. För att programmering ska bli lustfyllt för eleverna bör den också knytas till verkligheten.
I den här kursen går vi igenom programmeringens grunder och tillämpningar. Genom en praktisk workshop lär du dig att programmera med målet att applicera kunskapen på dina elever och väcka deras intresse för ämnet.
Se Mikael Tylmad själv berätta om kursen i filmen ovan.
För vem?
Programmering i matematik vänder sig till dig som undervisar i programmering inom ämnet matematik på högstadiet. Inga tidigare kunskaper eller övrigt material/programvara förutsätts.
Vad?
Målet med kursen är att ge en introduktion och stabil grund i programmering, där vi praktiskt övar på att hantera de viktigaste begreppen: stegvisa instruktioner, variabler, villkor och loopar. Vi arbetar i JavaScript. Du får också ett kapitel om att undervisa i programmering, med råd och verktyg för att tillämpa kunskaperna i klassrummet.
Hur?
I fem kapitel varvas filmade genomgångar med uppgifter där du själv övar att programmera i gradvis svårare steg. Vi använder oss av en kostnadsfri online-resurs för det praktiska arbetet. Du får även tillgång till råd, filmer och instruktioner som du direkt kan använda i din undervisning. Kursen avslutas med ett kursintyg.
Kursmål
Målet för kursen är att du ska:
Få en avdramatiserad och verklighetsanknuten bild av programmering.
Lära dig de grundläggande begreppen som återkommer inom all form av programmering.
Testa begreppen praktiskt och öva att programmera på ett enkelt sätt.
Få förståelse för, samt råd och kunskap om hur du kan koppla begreppen till din undervisning.
Känna dig tillräckligt trygg för att gå vidare på egen hand och väcka elevernas intresse.
Mikael Tylmad är utbildad programmerare och de senaste 15 åren har han arbetat i skolvärlden som IT-ansvarig och programmeringslärare. Han är även författare till flera läromedel om programmering och driver online-resursen koda.nu. Mikael har även gjort instruktionsfilmer för Skolverket på ämnet.
När du klickar på Köp-kurs-knappen dirigeras du vidare till vårt bokningsformulär där du fyller i dina uppgifter, vi återkommer sedan med ett aktiveringsmejl till dig för att skapa ett kundkonto och ett lösenord.
Betalning sker med faktura för både privatpersoner och företag/organisationer.
Om du behöver hjälp med att köpa kursen eller har frågor om kursen, kontakta Skolporten via e-post: kurser@skolporten.se.
Licensen för den digitala kursen är individuell och gäller för 1 deltagare. Du har fri tillgång till materialet under 6 månader från det datum du blir inbjuden till kursen. Det är inte tillåtet att dela på en licens eller sprida lösenordet till kontot.
Bokningen är bindande när kursen har betalats. Se användarvillkor i vår kursportal.
Rättigheterna till kursmaterialet tillfaller Skolporten AB. Det är inte tillåtet att sprida materialet.
När du aktiverat ditt konto via aktiveringsmejlet som skickas ut från oss kan du ta del av din kurs på kurser.skolporten.se.
Notera att du behöver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att kursen ska fungera optimalt.
Du går igenom materialet i din egen takt under de 6 månader som kursen finns tillgänglig.
Kursen är interaktiv och har ett tydligt upplägg.
Kursen innehåller både filmat material, texter och övningsuppgifter.
Uppskattad tidsåtgång anges för respektive kurs, men kan variera mycket beroende på hur mycket engagemang du lägger ner på övningsuppgifterna.
Övningsuppgifterna fungerar som ett stöd för att kontrollera att du har förstått innehållet, eller ger dig möjlighet att reflektera. Många kurser innehåller konkreta lektionsförslag att testa tillsammans med din klass.
När du genomfört kursens alla avsnitt får du ett personligt kursintyg. Intyget laddar du ner från kursportalen.