Skriva för skolutveckling

Med Skolporten och Ifous

Vill du sprida dina goda erfarenheter och bidra till att utveckla skolan? Då ska du skriva en utvecklingsartikel. 

Att skriva en utvecklingsartikel är ett bra sätt att dokumentera och sprida ett kvalificerat skolutvecklingsarbete. Dessutom kommer du sannolikt upptäcka att skrivandet ger själv dig en tydligare riktning i ditt utvecklingsarbete, utvecklar ditt vetenskapliga förhållningssätt och skapar en hållbar nyfikenhet. I samarbete med Ifous – Innovation, forskning och utveckling i skolan, erbjuder Skolporten kursen Skriva för skolutveckling som ett stöd för dig som vill sprida dina goda erfarenheter och bidra till att utveckla skolan.

Se kursledare Andreas Jacobsson berätta om kursen i filmen ovan. 
För vem? 

Kursen riktar sig mot lärare och rektorer oavsett stadie, form eller ämne. Om du känner att du har något spännande du provat, undersökt och vill dela med dig av, så är kursen för dig. Kursen kräver inga förkunskaper och du bestämmer själv studietempo. 

Vad? 

I kursen kommer du att få lära dig hur du kan disponera en utvecklingsartikel. Vi går igenom de olika delarna inledning, syfte och frågeställningar, metod, analys, resultat och diskussion. Oavsett om du har en ambition att publicera utvecklingsartikeln i Skolportens serie Leda & Lära, eller ej, kommer kursen att vara ett stöd i ditt skrivande. 

Hur? 

Det är sällan en utvecklingsartikel skrivs i en följd från inledning till avslutande diskussion. Du kommer säkert att behöva pendla mellan de olika avsnitten. Därför har kursen delats upp i sex kapitel som du kan titta på separat, eller i en följd om du så önskar. Varje kapitel har också delats upp i mindre avsnitt där vi varvar filmer, text och länkar.  

Kursmål

Ambitionen med kursen är att du ska få ett stöd i ditt skrivande från idé till färdigt manus inför eventuell granskning.

Målet för kursen är att du ska:

  • få konkreta tips på hur du kan disponera en artikel som beskriver ett systematiskt utvecklingsarbete, granskningar av praktiken, specifika pedagogiska insatser, metod- och lektionsutveckling etc.
  • få kunskap om en artikels olika delar och vad som karaktäriserar dessa
  • få ett praktiskt stöd för att kunna dela och sprida din kunskap

Lycka till med din spännande utvecklingsartikel!

Läs mer om Skolportens artikelserie Leda & Lära här och läs alla tidigare publicerade artiklar här.

Fördjupande kurs med flexibel start!
Våra digitala kurser är tillgängliga i 6 månader och du startar när du vill. Kursintyg ingår!

Format: Digital kurs med individuell licens
Omfång: ca 2 timmar
Kampanjpris:
749 kr ex. moms (937 kr ink. moms). Priset gäller t.o.m. 26 juni. (Ord. pris 996 kr ex. moms, 1 245 kr ink. moms)

Denna kurs är gjord i samarbete med Ifous. Om din huvudman är Ifousmedlem så kan du gå denna kurs gratis. Kontakta Ifous för mer information.

Kursledare

Andreas Jacobsson arbetar som projekt- och processledare för Ifous FoU-program. Andreas har publicerat vetenskapliga artiklar i rollen som forskarutbildad lärare och har även erfarenhet av att handleda studentuppsatser på grundnivå på universitetet. Han har tidigare arbetat både som lärare i matematik och idrott på grundskolan och lärarutbildare på GIH i Stockholm.

  

  • När du klickar på Köp-kurs-knappen dirigeras du vidare till vårt bokningsformulär där du fyller i dina uppgifter, vi återkommer sedan med ett aktiveringsmejl till dig för att skapa ett kundkonto och ett lösenord.
  • Betalning sker med faktura för både privatpersoner och företag/organisationer.
  • Om du behöver hjälp med att köpa kursen eller har frågor om kursen, kontakta Skolporten via e-post: kurser@skolporten.se.
  • Licensen för den digitala kursen är individuell och gäller för 1 deltagare. Du har fri tillgång till materialet under 6 månader från det datum du blir inbjuden till kursen. Det är inte tillåtet att dela på en licens eller sprida lösenordet till kontot.
  • Bokningen är bindande när kursen har betalats. Se användarvillkor i vår kursportal.
  • Rättigheterna till kursmaterialet tillfaller Skolporten AB. Det är inte tillåtet att sprida materialet.
  • När du aktiverat ditt konto via aktiveringsmejlet som skickas ut från oss kan du ta del av din kurs på kurser.skolporten.se.
  • Notera att du behöver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att kursen ska fungera optimalt.
  • Du går igenom materialet i din egen takt under de 6 månader som kursen finns tillgänglig.
  • Kursen är interaktiv och har ett tydligt upplägg.
  • Kursen innehåller både filmat material, texter och övningsuppgifter.
  • Uppskattad tidsåtgång anges för respektive kurs, men kan variera mycket beroende på hur mycket engagemang du lägger ner på övningsuppgifterna.
  • Övningsuppgifterna fungerar som ett stöd för att kontrollera att du har förstått innehållet, eller ger dig möjlighet att reflektera. Många kurser innehåller konkreta lektionsförslag att testa tillsammans med din klass.
  • När du genomfört kursens alla avsnitt får du ett personligt kursintyg. Intyget laddar du ner från kursportalen.

Har du frågor om kursen? Kontakta oss då på kurser@skolporten.se.