Undervisa i engelska med digitala verktyg

Med Sara Bruun

Digitala verktyg kan göra engelskundervisningen mer kreativ, autentisk och målinriktad. I den här kursen får du handfast information för att välja och använda verktyg som gör skillnad för elevens lärande. 

Genom att varva teoretiskt och praktiskt arbete övar du på att utnyttja digitala resurser för att till exempel undervisa om skönlitteratur och kreativt skrivande, skapa ett tryggt samtalsklimat, samt förenkla ditt arbete med bedömning och feedback. 

Se Sara Bruun själv presentera kursen!
För vem? 

Undervisa i engelska med digitala verktyg vänder sig till lärare i engelska på mellan- och högstadiet. Du kan naturligtvis ha nytta av kursen även i andra språk. Kursen förutsätter inget övrigt material och du kan genomföra den när som helst under läsåret.

Vad? 

Kursen ger information och råd för att öva var och en av de fyra färdigheterna i engelska, samt verktyg som underlättar arbetet med feedback och bedömning.

Vi arbetar för att du ska bli en mer medveten och trygg användare av digitala resurser i undervisningen. Du får praktisk information om hur ett antal digitala verktyg fungerar, i vilka situationer de passar och hur du kan använda dem på ett målinriktat, strukturerat och kreativt sätt.

Hur? 

I fem kapitel varvas filmade genomgångar med skriftlig information, miniföreläsningar, konkreta övningar för klassrummet och reflektionsuppgifter för dig att genomföra under kursens gång. Kursen avslutas med ett kursintyg.

Kursmål

Målet är att du ska:

 • Få information om vilka digitala verktyg som passar för att öva olika färdigheter.
 • Kunna navigera mellan dessa digitala verktyg och känna dig tryggare i ditt användande.
 • Få en ökad förståelse för när digitala verktyg gör skillnad för elevernas lärande och när de inte gör det.
 • Öva på och bli inspirerad att testa goda digitala verktyg i din undervisning.

Fördjupande kurs med flexibel start!
Våra digitala kurser är tillgängliga i 6 månader och du startar när du vill.

Kursintyg ingår!

Format: Digital kurs med individuell licens
Omfång: ca 2,5 timmar
Kampanjpris:
749 kr ex. moms (937 kr ink. moms). Priset gäller t.o.m. 26 juni. (Ord. pris 996 kr ex. moms, 1 245 kr ink. moms)

Kursledare
Foto: Lina Arvidsson

Sara Bruun arbetar som engelsklärare på högstadiet i Höör och som utvecklingsledare i Höörs kommun, där hon handleder andra språklärare. Sara är även författare, skoldebattör och flitigt anlitad föreläsare. Saras språkblogg Bruuns klassrum har blivit en inspirationskälla för många, och så även hennes deltagande som Sommarvärd i Sveriges Radio, 2021.  

Läs vår intervju med Sara Bruun inför kursen.

 • När du klickar på Köp-kurs-knappen dirigeras du vidare till vårt bokningsformulär där du fyller i dina uppgifter, vi återkommer sedan med ett aktiveringsmejl till dig för att skapa ett kundkonto och ett lösenord.
 • Betalning sker med faktura för både privatpersoner och företag/organisationer.
 • Om du behöver hjälp med att köpa kursen eller har frågor om kursen, kontakta Skolporten via e-post: kurser@skolporten.se.
 • Licensen för den digitala kursen är individuell och gäller för 1 deltagare. Du har fri tillgång till materialet under 6 månader från det datum du blir inbjuden till kursen. Det är inte tillåtet att dela på en licens eller sprida lösenordet till kontot.
 • Bokningen är bindande när kursen har betalats. Se användarvillkor i vår kursportal.
 • Rättigheterna till kursmaterialet tillfaller Skolporten AB. Det är inte tillåtet att sprida materialet.
 • När du aktiverat ditt konto via aktiveringsmejlet som skickas ut från oss kan du ta del av din kurs på kurser.skolporten.se.
 • Notera att du behöver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att kursen ska fungera optimalt.
 • Du går igenom materialet i din egen takt under de 6 månader som kursen finns tillgänglig.
 • Kursen är interaktiv och har ett tydligt upplägg.
 • Kursen innehåller både filmat material, texter och övningsuppgifter.
 • Uppskattad tidsåtgång anges för respektive kurs, men kan variera mycket beroende på hur mycket engagemang du lägger ner på övningsuppgifterna.
 • Övningsuppgifterna fungerar som ett stöd för att kontrollera att du har förstått innehållet, eller ger dig möjlighet att reflektera. Många kurser innehåller konkreta lektionsförslag att testa tillsammans med din klass.
 • När du genomfört kursens alla avsnitt får du ett personligt kursintyg. Intyget laddar du ner från kursportalen.

Har du frågor om kursen? Kontakta oss på kurser@skolporten.se.