Internationellt

Vi har en omfattande bevakning av skolnyheter från hela världen. Välkommen in!

2018-09-03 14:42 Dela:
Webbkonferens hos Skolporten
Hem-och konsumentkunskap - ny konferens i höst!

Hem-och konsumentkunskap - ny konferens i höst!

Välkommen till en konferens för dig som undervisar i hem- och konsumentkunskap! Ta del av aktuell forskning och praktiska metoder kring en bredd av ämnen inom HKK, med särskild fokus på undervisning om hållbar matkonsumtion.

Läs mer och boka din plats här!
Senaste internationella nyheterna

140 elever uppges ha förts bort i Nigeria

Beväpnade gärningsmän uppges ha fört bort 140 elever från en internatskola i nordvästra Nigeria.

Lega (KD): Varför röstade S mot att fördöma hatpropaganda i skolböcker?

FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar, UNRWA, har mottagit mycket kritik för att skolböcker innehåller hatiskt och lögnaktigt språkbruk. Jag undrar nu varför Socialdemokraterna röstade bort skrivningen om att materialet måste avlägsnas, skriver David Lega (KD).

Ilskan växer i Kanada över gravar vid internatskolor

I Kanada växer ilskan efter att ett tusental omärkta gravar hittats vid internatskolor där ursprungsbefolkningens barn tidigare tvingades gå. I går fällde demonstranter en staty av Kanadas tidigare statsöverhuvud, drottning Victoria och en av nuvarande drottning Elizabeth i Winnipeg. Det var Kanadas nationaldag och representanter för ursprungsbefolkningen hade uppmanat regeringen att ställa in firandet.

Läs fler internationella nyheter
SKOLPORTENS DIGITALA KURSER

Är du nyutbildad lärare och önskar fler handfasta verktyg? I kursen Relationer och ledarskap arbetar vi med att bygga goda relationer med elever, hantera konflikter och bli en trygg ledare i klassrummet. I film och text presenterar Maria Wiman information, uppgifter och tips för din undervisning. Flexibel start och tydligt upplägg. Kursintyg ingår!

Läs mer och boka din plats här!
Skolportens konferenser
SKOLPORTENS MAGASIN
Nr 3 2021

Nr 3 2021

Intervju med den kanadensiske skolforskaren Steven Katz som gärna talar om för lärare att deras fortbildning ger klena resultat – och varför. Stort tema om komvux i förändring.

Läs mer och prenumerera här!
Skolportens digitala kurser
Nyhetskategorier
Prenumerera
Ta del av våra nyhetsbrev

Ta del av våra nyhetsbrev

Skolporten ger ut riktade nyhetsbrev för dig som är intresserad av att ta del av nyheter, forskning och rapporter om förskola, grundskola, gymnasieskola eller specialpedagogik. Våra nyhetsbrev är kostnadsfria.

Bli prenumerant
Fokussidor
Fler fokusområden

Fler fokusområden

Här finner du alla Skolportens fokussidor. På dem sammanställer vi nyheter, rapporter, forskning och utveckling inom utvalda ämnen.

Till alla fokussidor