Hoppa till sidinnehåll

Forskning

Forskning och utveckling

Vi bevakar forskningsnyheter inom utbildningsvetenskap. Varje år intervjuar vi ett 100-tal forskare som disputerar inom ämnet och samlar nyheter från tidningar och vetenskapliga tidsskrifter.

Forskning och utveckling kategorier

Nytt forskningsprogram ska förebygga gängbrottslighet

26 februari
Ett nytt forskningsprogrammet vid Högskolan i Gävle ska bidra med ny kunskap om gängkriminalitet och förebyggande av brott. ”Vi arbetar för tvärvetenskaplig forskning inom området och har nära dialog med fältet – polis, socialtjänst och skola – för att kunna utveckla relevant forskning”, säger Sara Skoog Waller, doktor i psykologi och forskare inom könsrelaterat våld.

Forskningsbevakningen presenteras i samarbete med forskningsinstitutet Ifous.

Konferenser

Läs mer
Konferens i Stockholm

Idrott och hälsa för högstadiet och gymnasiet

Skolportens konferens om idrott och hälsa på högstadiet och gymnasiet! Du får b.la. konkreta råd för att undervisa i friluftsliv med små resurser, nya perspektiv på rörelse samt verktyg för att utforma idrottsundervisningen för nyanlända elever. ERBJUDANDE! Du får 30% rabatt på konferensen i Stockholm eller 15% rabatt på webbkonferensen. Ange koden IDROTT30 eller IDROTT15 när du bokar. Erbjudandet gäller t.o.m. 8 april.

Läs mer och boka din plats här!

Några av våra kommande konferenser

AllaFskÅk F–3Åk 4–6Åk 7–9GyVux

Att läsa en avhandling

Att läsa en avhandling handlar till stor del om att vaska fram det som är intressant – inte om att plöja sig igenom hela texten från början till slut. Här hittar du några tips på hur du gör det.

Skolportens magasin

Skolporten är ett populärvetenskapligt forskningsmagasin med fokus på förskola och skola.

Skolportens magasin

Läs mer

Skolporten jobb

Se alla jobb

Nästa steg i din karriär!

Här hittar du din nya utmaning
Hitta ditt drömjobb idag

I samarbete med Ifous – innovation, forskning och utveckling i skolan, ger Skolporten verksamma i förskola och skola möjligheten att sprida sina goda erfarenheter och vara med och utveckla skolan.

Temaföreläsningar

Läs mer
Tema

Bedömning, betyg och reviderade kursplaner

Skolportens digitala föreläsning med Anna Karlefjärd, för dig som vill lära dig mer om bedömning och betygssättning. Föreläsningen diskuterar och förklarar de förändringar som har skett gällande styrdokument och betygsprinciper, både i grundskolan och gymnasieskolan. Du får tydliga svar på dina frågor och en bra grund för bedömningsarbetet! Ta del av innehållet mellan 17 mars–28 april!

Läs mer och boka din plats här!

Några av våra kommande temaföreläsningar

AllaFskÅk F–3Åk 4–6Åk 7–9GyVux
Dela via: 

Nyhetsbrev