Läs mer om forskningen i avsnitten!
Poddagogen #14: Sophie Landwehr Sydow gästar Poddagogen och berättar om sin avhandling
Makers, Materials and Machines. Understanding Experience and Situated Embodied Practice in the Makerspace. Avsnittet handlar om vad vi kan lära oss av så kallade makers, makerspace och makerkulturer, både i skolans värld och i andra vardagliga sammanhang.
Poddagogen #13: Johan Sandén gästar Poddagogen och berättar om sin avhandling
Närbyråkrater och digitaliseringar. Hur lärares arbete formas av tidsstrukturer. Avsnittet handlar om hur digitaliseringen av skolan påverkar lärares arbete. Johan Sandén valdes till Lärarpanelens favorit.
Läs intervjun med forskaren här!
Poddagogen #12:
Forskaren Henning Årman gästar Poddagogen och berättar om sin avhandling
Political corrections: Language activism and regimentation among high school youth. Avsnittet handlar om språkaktivism och språkbruk i gymnasieskolan.
Läs mer här!
Poddagogen #11:
Marina Wernholm har forskat om hur barn integrerar både den fysiska och virtuella världen i lek- och spelsammanhang.
Läs mer om hennes avhandling här!
Poddagogen #10:
Brian Unis är gäst och diskuterar sin avhandling som fokuserar på sex- och samlevnadsundervisning riktad mot tonåringar.
Läs mer om forskningen här!
Poddagogen #9:
Poddagogen gästas av forskaren Helena Grundén. Med sin avhandling vill Helena Grundén fördjupa förståelsen för matematikundervisning genom att fokusera på en viktig del av lärares arbete – planering.
Läs mer om forskningen här!
Poddagogen #8: Eva Klope gästar Poddagogen och berättar om hur elever på gymnasiets frisörutbildning förhandlar och iscensätter identiteter i relation till frisöryrket och frisörutbildningen med särskilt fokus på femininet.
Läs mer om avhandlingen här!
I Poddagogen #7 får vi träffa Ingrid Forsler, som redogör för relationen mellan medier och skolämnet bild i Sverige och Estland, och om hur bildlärare och lärarutbildare förstår, förhandlar och möjliggör ämnets mediemiljöer och infrastrukturer.
Läs mer om avhandlingen här!
I Poddagogen #6 berättar Petra Petersen om digitala resurser i förskolan, med fokus på flerspråkighet.
Läs mer om avhandlingen här!
I Poddagogen #5 möter vi Thérèse Halvarson Britton som berättar om studiebesökens roll i religionsundervisningen, och hur man förstår levd religion.
Läs Skolportens intervju här och klicka dig vidare till själva avhandlingen (pdf).