Hoppa till sidinnehåll

Coachande och hälsofrämjande arbetssätt

Publicerad:2009-07-09
Uppdaterad:2012-04-26
Moa Duvarci Engman
Skribent:Moa Duvarci Engman

Artikel 7 2009: Coachande och hälsofrämjande arbetssätt. Ett pedagogiskt verktyg för att nå maximal utveckling och ett stimulerat lärande

Syftet med artikeln är att beskriva hur vi på KompetensUtvecklingsInstitutets utbildningscenter i Nacka, arbetar coachande och hälsofrämjande med våra vuxenstuderande. Artikeln belyser hur studier inom vuxenutbildning kan individanpassas, genom att utgå från de studerandes tidigare erfarenheter och nuvarande förutsättningar. Vi har granskat skolans styrdokument och litteratur om lärande, hälsa och coachning och utifrån teorier om detta praktiserat, utvärderat och processat fram ett coachande och hälsofrämjande arbetssätt. Arbetssättet har resulterat i att de studerande enligt skolans utvärderingar, upplever ett stimulerande och lustfyllt lärande. De upplever att de har möjligheten att påverka vad som händer under utbildningen och att utbildningen är meningsfull.

Maria Ståhl är idrottslärare och arbetar som lärare och coach på Barn- och fritidsprogrammet på KompetensUtvecklingsinstitutet i Nacka. Hon arbetar även med att utbilda lärare i Idrott och Hälsa vid Lärarhögskolan i Stockholm.

E-post: maria.stahl@kui.se

Anne Koponen arbetar som lärare och coach på Hälsa och friskvårdslinjen på KompetensUtvecklingsinstitutet i Nacka.

Hon arbetar även som coach för arbetssökande. E-post: anne.koponen@kui.se

Forskningsbevakningen presenteras i samarbete med

forskningsinstitutet Ifous

Läs mer
Stockholm

Hem- och konsumentkunskap

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som undervisar i hem- och konsumentkunskap! Under två dagar får du ta del av den senaste forskningen som rör ditt ämne, utvecklas i din yrkesroll och möta kollegor från hela landet. Boka till bästa pris, 4 285 kr ex. moms innan 9 oktober!
Läs mer & boka
Åk 4–9
9–10 nov

Trygga talare i svenska

Kursledare Klara Härgestam ger dig i denna kurs effektiva verktyg och konkreta övningar som stärker elevernas retoriska förmåga och gör dem trygga i sig själva vid muntliga presentationer. Flexibel start, tydligt upplägg, kursintyg och tillgång till kursen i sex månader.
Mer info
Åk 7–Gy
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev