Hoppa till sidinnehåll

Hållbar utveckling

Publicerad:2008-10-09
Uppdaterad:2012-04-26
Moa Duvarci Engman
Skribent:Moa Duvarci Engman

Artikel 10 2008: Hållbar utveckling. Praktiskt arbete på Sågtorpsskolan

Syftet med artikeln är att belysa den pedagogiska process som genomförts för att integrera ämnet hållbar utveckling i den ordinarie undervisningen på Sågtorpsskolan. Eleverna får erfarenheter och verktyg kopplade till ämnet, genom att pedagogerna delar upp begreppet hållbar utveckling i fyra områden: socialt, ekologiskt, globalt och ekonomiskt. Genom detta arbete på skolan syns nu en mycket större medvetenhet hos både vuxna och elever utifrån våra fyra perspektiv. En viktig del i detta är känslan av att inlärning och kunskapsinhämtande är ett sätt att kunna förändra både sig själv och sin omvärld.

Gill Niklasson och Birgitta Pettersson arbetar vid Sågtorpsskolan i Nacka. Gill är förskollärare och grundskollärare, hon arbetar i årskurs 4. Birgitta är förskollärare, hon arbetar i en förskolesklass.

E-post: gill.niklasson@nacka.se

birgitta.pettersson@nacka.se

Forskningsbevakningen presenteras i samarbete med

forskningsinstitutet Ifous

Läs mer
Stockholm

Hem- och konsumentkunskap

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som undervisar i hem- och konsumentkunskap! Under två dagar får du ta del av den senaste forskningen som rör ditt ämne, utvecklas i din yrkesroll och möta kollegor från hela landet. Boka till bästa pris, 4 285 kr ex. moms innan 9 oktober!
Läs mer & boka
Åk 4–9
9–10 nov

Trygga talare i svenska

Kursledare Klara Härgestam ger dig i denna kurs effektiva verktyg och konkreta övningar som stärker elevernas retoriska förmåga och gör dem trygga i sig själva vid muntliga presentationer. Flexibel start, tydligt upplägg, kursintyg och tillgång till kursen i sex månader.
Mer info
Åk 7–Gy
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev