Hoppa till sidinnehåll

Hållbar utveckling

Publicerad:2008-10-09
Uppdaterad:2012-04-26
Moa Duvarci Engman
Skribent:Moa Duvarci Engman

Artikel 10 2008: Hållbar utveckling. Praktiskt arbete på Sågtorpsskolan

Syftet med artikeln är att belysa den pedagogiska process som genomförts för att integrera ämnet hållbar utveckling i den ordinarie undervisningen på Sågtorpsskolan. Eleverna får erfarenheter och verktyg kopplade till ämnet, genom att pedagogerna delar upp begreppet hållbar utveckling i fyra områden: socialt, ekologiskt, globalt och ekonomiskt. Genom detta arbete på skolan syns nu en mycket större medvetenhet hos både vuxna och elever utifrån våra fyra perspektiv. En viktig del i detta är känslan av att inlärning och kunskapsinhämtande är ett sätt att kunna förändra både sig själv och sin omvärld.

Gill Niklasson och Birgitta Pettersson arbetar vid Sågtorpsskolan i Nacka. Gill är förskollärare och grundskollärare, hon arbetar i årskurs 4. Birgitta är förskollärare, hon arbetar i en förskolesklass.

E-post: gill.niklasson@nacka.se

birgitta.pettersson@nacka.se

Forskningsbevakningen presenteras i samarbete med

forskningsinstitutet Ifous

Läs mer
Stockholm

Företagsekonomi

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som undervisar i företagsekonomi! Konferensen berör bland annat: Gy25 – vad ändras och varför?, att undervisa i företagsekonomi med ett brett hållbarhetsperspektiv, att kommunicera hållbarhet, undervisning i entreprenörskap – hur och varför? Delta på plats i Stockholm 21 november eller via webbkonferensen 28 november–20 december! Sommarerbjudande: 15% rabatt på din bokning när du anger rabattkod SOMMAR i bokningsformuläret!
Läs mer & boka
Åk 7–Vux
21 nov

Rättssäker betygssättning

Förbättra din förmåga att sätta likvärdiga och rättssäkra betyg genom en handfast kurs som leds av betygsexperterna Per Måhl och Bo Sundblad. Tillgång till kursen i 6 månader och kursintyg ingår! KAMPANJPRIS: 599 kr t.o.m. 15 augusti.
Mer info
Åk 4–Vux
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev