Hoppa till sidinnehåll
Utvecklingsartikel

Kamrathandledning – ett pedagogiskt verktyg för att förbättra elevers kunskapsutveckling

Publicerad:2016-02-29
Uppdaterad:2016-03-02
Ebba Reinolf
Skribent:Ebba Reinolf

Artikel nummer 3 2016: Kamrathandledning – ett pedagogiskt verktyg för att förbättra elevers kunskapsutveckling

Elevernas kunskapsutveckling har haft hög prioritet i detta projekt. Vi har utarbetat ett kompletterande arbetsverktyg för elever som ska få dem att förbättra sin individuella kunskapsutveckling. Projektet bygger på handledning elever emellan. Redskapet ska få elever att nå längre i sin kunskapsutveckling genom att reflektera över och utvärdera sin egen och sina kamraters arbetsinsatser i skolarbetet. Utvärderings- och reflektionsarbetet har skett såväl enskilt som i par. Vi upplevde att våra elever visade att större engagemang för sitt skolarbete och att de fördjupade sina kunskaper.

Camilla Björkman är förstelärare i Nacka kommun och är utbildad 4-9 grundskollärare i Ma och NO/Tk. Hon arbetar idag på Myrsjöskolan i Nacka kommun.
E-post: camilla.bjorkman@nacka.se

Mia Hasselblad är förstelärare i Nacka kommun och är utbildad 4-9 grundskollärare i SO. Hon arbetar idag på Myrsjöskolan i Nacka kommun.
E-post: mia.hasselblad@nacka.se

Forskningsbevakningen presenteras i samarbete med

forskningsinstitutet Ifous

Läs mer
Stockholm

Specialpedagogik i grundskolan

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som möter elever i behov av stöd i grundskolan. Välj om du vill delta i Stockholm eller digitalt! Ta del av den senaste forskningen om bland annat AI och framtidens digitala skola, neurodiversitet och hur vi implementerar ett specialpedagogiskt förhållningssätt i hela verksamheten.
Läs mer & boka
Åk F–9
7–8 maj

Kommunikation med vårdnadshavare i förskolan

Den här kursen med kursledare Jakob Carlander fokuserar på kommunikation med vårdnadshavare för att skapa relation och bygga förtroende. Du får flera konkreta verktyg att ta till, inte minst när vårdnadshavare är påstridiga eller bär på olika trauman. Flexibel start, kursintyg ingår och tillgång till kursen i sex månader. Pris 749 kr!
Mer info
Fsk
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev