Hoppa till sidinnehåll

Matematik, IKT och musik

Publicerad:2010-09-30
Uppdaterad:2012-04-26
Ebba Reinolf
Skribent:Ebba Reinolf

Artikel nr 9 2010: Ämnesintegration – Projekt med hjälp av matematik, IKT och musik

Under höstterminen 2009 genomförde vi ett ämnesintegrerat temaarbete med musik somsamlande ämne. Övriga ämnen som vi arbetade med var matematik, svenska och bild. Målet var att barnen skulle lära sig fakta i matematik, skriva text, arbeta med bild, musik och IKT, sjunga, skoja med rytmer och ord och samtidigt ha roligt. Resultatet har varit mycket positivt, för eleverna både enskilt och tillsammans, genom att de har fått ta del av varandras sätt att arbeta, samt att det skapat ett varmt och glädjefullt arbetsklimat där eleverna tagit tillvara på varandras matematiska, skriftliga, musikaliska och tekniska kunskaper.

Karin Håkansson musiklärare,

Karin Eliasson/Skarstedt 1-7 lärare ma/no/eng/sv och

Per Jönsson/Viberg mellanstadielärare ma/sv/so,

Myrsjöskolan i Nacka Kommun.

E-post: karin.hakansson@nacka.se,

karin.eliasson.skarstedt@nacka.se,

per.jonsson.viberg@nacka.se

Forskningsbevakningen presenteras i samarbete med

forskningsinstitutet Ifous

Läs mer
Stockholm

Undervisa i Artificiell intelligens

Välkommen till Skolportens konferens för dig som planerar att undervisa i det nya gymnasieämnet artificiell intelligens. Ta del av aktuell forskning som utgår från ämnets syftesbeskrivning, och få praktiska verktyg som hjälper dig att planera och genomföra kurserna. Innehållet är även intressant för dig som vill veta mer om AI i samband med undervisning generellt, samt för dig som undervisar inom vuxenutbildningen.
Läs mer & boka
Gy–Vux
3 okt

Högläsning i förskolan

I den här kursen med kursledare Ann S. Pihlgren får du handfast information om hur högläsningsstunderna kan bli så språkutvecklande som möjligt, och ett viktigt nav som förskolans undervisning kan kretsa runt. Flexibel start, kursintyg ingår och tillgång till kursen i sex månader. Pris 749 kr!
Mer info
Fsk
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev