Hoppa till sidinnehåll

Modersmålsbaserad sfi

Publicerad:2010-11-01
Uppdaterad:2012-09-18
Ebba Reinolf
Skribent:Ebba Reinolf

Den här rapporten handlar om Hyllie Park Folkhögskolas sfi, svenskundervisning för invandrare i Malmö; en uppdragsutbildning för Malmö stad. Rapporten är dels en beskrivning av skolans modersmålsbaserade sfi-undervisning och dels en undersökning av kursdeltagarnas syn på modersmålets roll för lärandet. Sfi på Hyllie Park Folkhögskola kännetecknas av det modersmålsbaserade arbetssättet. Målgruppen är studerande med kort utbildningsbakgrund. Kursen har fram till januari 2010 tagit emot studerande som varit bosatta i Sverige i minst tre år.
Modersmålsbaserad svenskundervisning för invandrare

Rapport från en forskningscirkel i Malmö stad

Forskningsbevakningen presenteras i samarbete med

forskningsinstitutet Ifous

Läs mer
Stockholm

Hem- och konsumentkunskap

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som undervisar i hem- och konsumentkunskap! Under två dagar får du ta del av den senaste forskningen som rör ditt ämne, utvecklas i din yrkesroll och möta kollegor från hela landet. Boka till bästa pris, 4 285 kr ex. moms innan 9 oktober!
Läs mer & boka
Åk 4–9
9–10 nov

Trygga talare i svenska

Kursledare Klara Härgestam ger dig i denna kurs effektiva verktyg och konkreta övningar som stärker elevernas retoriska förmåga och gör dem trygga i sig själva vid muntliga presentationer. Flexibel start, tydligt upplägg, kursintyg och tillgång till kursen i sex månader.
Mer info
Åk 7–Gy
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev