Hoppa till sidinnehåll

Musikämne mer än bara sång

Publicerad:2010-04-02
Uppdaterad:2012-04-26
Ebba Reinolf
Skribent:Ebba Reinolf

Artikel nummer 4 2010: Musikundervisningen i skolan. Ett sätt att genomföra musikundervisningen så att den tillgodoser alla elevers individuella lärstil – och på så sätt förbättrar elevernas resultat och upplevelse

Syftet med den här artikeln är att visa hur man kan planera och genomföra musikundervisningen, så att den tillmötesgår alla elevers individuella lärstil. Med hjälp av ett varierat arbetssätt där musiken ligger som grund, integreras även rytmik, dans, rörelselekar, improvisation, instrumentalism och drama. Elevernas individuella mål, ihop med mitt förhållningssätt som “vägvisare”, har fått styra lektioner, arbetsområden och uppvisningar.

Det här arbetssättet har visat att elevernas upplevelse och resultat i ämnet har förbättrats – eleverna har fått en bättre insikt i sitt lärande och i sitt skapande och också förstått att musikämnet är så mycket mer än att bara sjunga.

Birgitta Torstensson är utbildad grundskollärare sedan 19 år tillbaka. Hon har arbetat som klassföreståndare ett antal år innan hon vidareutbildade sig till musik/rytmiklärare. Hon arbetar idag på Solsidans- och Neglinge skola i Nacka Kommun.

E-post: birgitta.torstensson@nacka.se

Forskningsbevakningen presenteras i samarbete med

forskningsinstitutet Ifous

Läs mer
Stockholm

Företagsekonomi

Välkommen till Skolportens konferens för dig som undervisar i företagsekonomi!
Läs mer & boka
Åk 7–Vux
21 nov

Rättssäker betygssättning

Förbättra din förmåga att sätta likvärdiga och rättssäkra betyg genom en handfast kurs som leds av betygsexperterna Per Måhl och Bo Sundblad. Köp kursen för 749 kr och få tillgång till den i 6 månader. Kursintyg ingår!
Mer info
Åk 4–Vux
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev