Hoppa till sidinnehåll

Forskning och utveckling inom kategori "Avhopp"

Visar sida 1 av 2

Forskning och utveckling kategorier

Meningsfull fritid kan göra att fler klarar gymnasiet – Sundsvallseleverna: ”Får en att tänka på annat"

3 april
En fjärdedel av elever i Sverige klarar inte av gymnasiet. En ny studie visar nu på att en meningsfull fritid kan leda till att fler slutför sin gymnasieutbildning. SVT har frågat några gymnasieelever i Sundsvall om de tycker att deras fritidsaktiviteter hjälper deras skolgång.
Forskning och utveckling kategorier

Studie: Meningsfull fritid kan få fler att klara gymnasiet

3 april
Var fjärde elev klarar inte av gymnasiet i Sverige. Enligt en ny studie kan en meningsfull fritid göra att fler slutför sin gymnasieutbildning. "Det är oerhört viktigt att man avslutar gymnasiet, även om man får låga betyg så ökar chanserna att få ett jobb betydligt med en examen", säger professor Katarina Bälter.
Forskning och utveckling kategorier

Survey: Why do students drop out of college?

2021-12-07
Personal and family issues as well as financial concerns are among the reasons students stop out or drop out of college, according to a survey from StraighterLine. The survey highlights the importance for colleges to quickly respond, noting that the more time passes, the less likely students are to re-enroll.
Forskning och utveckling kategorier

Utvecklande arbetssätt i vuxenutbildningen i Uppsala

2021-04-27
I Uppsala har man satsat på stödjande team i vuxenutbildningen för att på så sätt minska avhoppen och för att eleverna ska ha möjlighet att nå sina mål med utbildningen. Satsningen startade som ett utvecklingsprojekt som delvis finansierades av Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) och är idag en etablerad del av vuxenutbildningen i Uppsala. (webb-radio)