Hoppa till sidinnehåll

Forskning och utveckling inom kategori "Sfi"

Visar sida 1 av 4

Forskning och utveckling kategorier

Språkforskare ser fördelar med arbetssätt på SFI i Trelleborg

29 mars
Sedan en tid tillbaka arbetar SFI i Trelleborgs kommun med yrkesintegrering i all sin undervisning, där branschpraktik kopplas ihop med ordinarie språkundervisning. Robert Walldén, Malmö universitet, har följt arbetet med branschpraktik och publicerade nyligen sin forskningsrapport där han kan se fördelar med arbetssättet.
Johanna Mufic.
Forskning och utveckling kategorier

”Kvalitet” – ett begrepp som ofta konstrueras som en ”brist”

2022-11-17
Kvalitet verkar ofta konstrueras som en ”brist” eller som ett ”problem” i diskussionen om vuxenutbildning, visar Johanna Mufics avhandling. "Det blir väldigt svårt att ifrågasätta fokuset på kvalitet eftersom det ofta får en status av något "universellt bra". Här hoppas jag att min avhandling kan bidra med verktyg", säger hon.
Forskning och utveckling kategorier

Rätt till sfi

2022-03-18
Här hittar du svar på vanliga frågor om rätt till kommunal vuxenutbildning i svenska för invandrare (sfi). Du hittar även specifik information om vad som gäller för sfi och personer som flytt från Ukraina.

Utvecklad undervisning med kollegialt lärande

2021-06-16
Att tillsammans med kollegor få utveckla, designa och utvärdera den egna undervisningen fyller ett stort behov hos sfi-lärare. Det visar Leonora Lippig-Singewald och Philippa Börjesson som skrivit en utvecklingsartikel om effekten av Ifous FoU-program ”Språkutvecklande arbetssätt inom Sfi”.
124