Hoppa till sidinnehåll

Forskning och utveckling inom kategori "Skolmat"

Visar sida 2 av 3

Forskning och utveckling kategorier

Klimatsmart skolmat accepterades av elever

2021-02-25
Många forskare är eniga om att en övergång till en mer växtbaserad kost är viktig för att minska vår klimatpåverkan. I en avhandling från Karolinska Institutet utvecklades och testades en ny metod för hållbara skolluncher. Den nya lunchen resulterade i 40 procent lägre klimatpåverkan, utan ökade kostnader eller minskad konsumtion.
Forskning och utveckling kategorier

The Language of Lunch

2020-01-15
As a teacher, I like to bring in foods that are unknown to my students. But until recently, I did not fully grasp the inequities around food and food education in our nation. How might these inequities be different if more students were exposed to nutrient-dense foods and educated on the benefits of these foods?
Forskning och utveckling kategorier
FoU utvecklingskällor

Medveten måltidspedagogik ökar både matlust och ordförråd

2019-04-05
Att under lekfulla former få smaka, känna och dofta på olika slags livsmedel ökar inte bara matlusten – det utvecklar också barnens språk. Förskollärare Ingela Karlsson på Trollskogens förskola i Kvidinge har skrivit en utvecklingsartikel om framgångsrik måltidspedagogik.