Konferenser
Aktuella chefstjänster
Fokus
För dig som arbetar inom vuxenutbildningen

För dig som arbetar inom vuxenutbildningen

Nu finns en fokussida där vi samlar allt som rör vuxenutbildning. Materialet omfattar forskning, nyheter, rapporter, reportage, fortbildning och mycket mer.

Besök fokussidan om vuxenutbildning
Nyhetskategorier
SKOLPORTENS MAGASIN
Tema: Valet 2018
  Nytt nr ute 16 maj!

Tema: Valet 2018

Forskarna om vilka som är de viktigaste skolpolitiska frågorna inför valet 2018. Dessutom: Stor intervju med Peyman Vahedi, om att driva förändring – och att inte vara i vägen som rektor.

Läs mer och prenumerera här!
Aktuella arbetsgivare
Ny fokussida
Moderna språk

Moderna språk

Här samlar vi nyheter, debatt, forskning och rapporter om moderna språk.

Till moderna språk
Mest läst senaste veckan

Skolverket och Skolinspektionen föreslås upphöra

En utredning som regeringen i dag publicerar föreslår att Statens skolverk, Statens skolinspektion och Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) ska upphöra. Skolforskningsinstitutet föreslås finnas kvar. Istället ska en ny myndighet, Skolmyndigheten och Institutet för professioner i skolväsendet, inrättas (pfd).

Ny, stor skolmyndighet föreslås

Lägg ned Skolinspektionen och Skolverket och inrätta i stället två nya myndigheter: Skolmyndigheten och Institutet för professioner i skolväsendet, föreslår en utredning.

”Den som hoppas på nya kursplaner kommer bli besviken”

Tjänstemän på Skolverket förvanskade sitt uppdrag när dagens kursplaner kom till. Det hävdar skoldebattörerna Per Kornhall och Isak Skogstad i en debattartikel. Men Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson slår tillbaka mot kritiken.

Fridolin: Vill inte slå ihop skolmyndigheter

En ny utredning föreslår att Skolverket, Skolinspektionen och Specialpedagogiska Skolmyndigheten slås ihop, till två nya myndigheter. Men utbildningsminister Gustav Fridolin kommer inte göra verklighet av förslaget. ”Vi är inte beredda att förespråka en sammanslagning”, säger han.

Skolverkets GD: Jag förstår värdet av förslaget

Peter Fredriksson, generaldirektör för Skolverket, ser stora fördelar med den regionalisering som skolmyndighetsutredningen föreslår.