Hoppa till sidinnehåll

Forskning- och utvecklingsartiklar inom kategori "Grundskola 7-9"

Visar sida 1 av 45

Forskning och utveckling kategorier

Framåt för praktiknära forskning i förskola och skola

1 december
I praktiknära ULF-forskning möts lärare och forskare med ett gemensamt mål – att utveckla undervisningen och utbildningen på vetenskaplig grund. ULF-avtalet ska öka samverkan mellan skolan och akademin, för att stärka skolutvecklingsarbetet. Efter en fyraårig försöksperiod ska avtalet nu bli en permanent resurs.

Forte vill se forskningssatsningar som möter viktiga samhällsutmaningar

2 november
Satsningar på kunskap som främjar ett jämlikt och socialt hållbart samhälle, det är utgångspunkten i Fortes förslag till regeringens forsknings- och innovationspolitik. Bland annat vill forskningsrådet se en långsiktig satsning på forskning om barn och ungas uppväxtvillkor.

Torbjörn Hanö & Åsa Hirsh: Det finns inga ursäkter att behandla elever som icke fullvärdiga människor

31 oktober
Det faktum att vi i svensk skola utgår från en syn på barn med fullvärdiga mänskliga och demokratiska rättigheter är något vi bör vara oerhört stolta över och värna med alla medel vi har, skriver Torbjörn Hanö, rektor, och Åsa Hirsh, lärare och forskare, med anledning av No Excuses-rapporten.
Forskning och utveckling kategorier

Long-run results of mainstreaming students with special educational needs in lower secondary school

2 oktober
This study utilizes extensive longitudinal register data and employs a propensity score matching framework to investigate the disparities in upper secondary education completion between students educated in regular and segregated learning environments.

Barnens universitet: ”Det är så viktigt att vi forskare når ut brett”

12 september
AI-forskaren Martin Magnusson föreläste för över 500 sjätteklassare från 14 olika skolor som besökte 'Barnens universitet' på Örebro universitet. "Jag tror särskilt att det är viktigt att vi aktivt försöker nå ut brett till barn som inte kommer från en akademisk bakgrund och visar dem vad ett universitet är", säger han.
1245