Hoppa till sidinnehåll
Forskningsstudie

Poddagogen #16: Forskaren Lina Lundström om vänskapsrelationer

Publicerad:18 april
Uppdaterad:1 september
Moa Duvarci Engman
Skribent:Moa Duvarci Engman

Forskaren Lina Lundström gästar Poddagogen och berättar om sin avhandling om vänskap och vänskapande i högstadiet: Att göra vänskap: En kultursociologisk analys av högstadieelevers sociala relationer. Hennes forskning handlar om hur högstadieelever gör, och beskriver att de gör, när de gör vänskap i skolan och vad det kan säga om hur de formar och omformar vänskapskulturer och vänskapsrelationer.

Poddare är lektorerna Janne Kontio och Sofia Lundmark. Läs mer om podden här!

Lyssna direkt på avsnitt #16 här!

Forskningsbevakningen presenteras i samarbete med

forskningsinstitutet Ifous

Läs mer
Stockholm

Fysik

Välkommen till Skolportens konferens för dig som undervisar i fysik! Möt en astronaut, få tips om experiment med små resurser, råd inför digitaliseringen av NP och andra verktyg för att utvecklas i din yrkesroll. Julklapp! Du får 30% rabatt på fysiska konferensen och 15% rabatt på webbkonferenser till och med 31 dec 2023!
Läs mer & boka
Åk 7–Vux
25–26 jan 2024
Digital temaföreläsning

Hållbar utveckling i förskolan

Skolportens digitala temaföreläsningar för dig som vill lära dig mer om att utveckla undervisningen för hållbar utveckling i förskolan. Hållbarhetsfrågorna påverkar barnens liv här och nu med en framträdande roll i läroplanen, och förskolans pedagoger har en nyckelroll i att fördjupa undervisningen utifrån olika perspektiv.
Läs mer & boka
Fsk
19 feb – 1 apr 2024
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev