Hoppa till sidinnehåll
Forskning

Skolportens årliga forskningsbilaga: Pedagogisk Forskning 2023

Publicerad:4 april
Moa Duvarci Engman
Skribent:Moa Duvarci Engman

Hur såg svensk pedagogisk forskning ut under år 2023? I årets upplaga av Pedagogisk forskning som följer med som bilaga till senaste numret av Skolportens magasin presenteras samtliga avhandlingar under det gångna året inom det utbildningsvetenskapliga forskningsområdet.

I bilagan finns också intervjuer med forskare vars avhandlingar valts ut som favoriter av Lärarpanelen. Sex gånger om året går lärarpanelisterna igenom nya avhandlingar inom utbildningsvetenskap och väljer ut en favorit. Kriterierna är tre: avhandlingen ska ha praktisk relevans, gynna de verksammas professionalisering samt vara skriven med ett tillgängligt språk.

I den här upplagan av Pedagogisk forskning har vi frågat lärarpanelisterna vad de minns bäst från skolforskningsåret 2023 och vad de önskar se mer av kommande år. Läs deras svar i bilagan.

Hela forskningsbilagan Pedagogisk forskning 2023 läser du utan kostnad i Skolportens app eller på webben här!

Vill du läsa mer om nya numret av Skolportens magasin? Klicka här!

Sedan år 2006 bevakar Skolporten systematiskt relevant forskning inom skolan och förskola. Vi intervjuar årligen drygt 100 forskare och publicerar deras forskningsresultat på Skolporten.se, i magasinet Skolporten och i digitala nyhetsbrev.

Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev