Hoppa till sidinnehåll
Flerspråkighet

Tillvarata sfi-elevernas tidigare kunskaper för att nå snabbare resultat

Publicerad:2018-01-08
Uppdaterad:2023-09-01
Ebba Reinolf
Skribent:Ebba Reinolf

Hallå där Qarin Franker, lektor på Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet. Du ska föreläsa på Skolportens konferens för sfi-lärare.

Vad ska du prata om?

– Bland annat om den modell för litteracitetsundervisning som jag tagit fram för Skolverket. Modellen visar hur man kan integrera arbetet med att utveckla elevernas betydelseskapande, kodknäckning, textanvändning och analys av både text- och bildmaterial. Poängen är att ta tillvara de kunskaper som eleverna redan har för att nå snabbare resultat men även för att hantera texter som vi alla möter i vardagen. Jag kommer att ge konkreta exempel på hur modellen kan användas i undervisningen.

Hur kan man som lärare bäst stötta elever i språk- och litteracitetundervisningen?

– Det viktigaste är nog att visa intresse för de erfarenheter eleverna redan har och att fylla undervisningen med aktuella och direkt användbara språkliga utmaningar. Jag kommer att diskutera olika typer av undervisningsmaterial och var man kan hitta dem.

Susanne Sawander

Forskningsbevakningen presenteras i samarbete med

forskningsinstitutet Ifous

Läs mer
Stockholm

Företagsekonomi

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som undervisar i företagsekonomi! Konferensen berör bland annat: Gy25 – vad ändras och varför?, att undervisa i företagsekonomi med ett brett hållbarhetsperspektiv, att kommunicera hållbarhet, undervisning i entreprenörskap – hur och varför? Delta på plats i Stockholm 21 november eller via webbkonferensen 28 november–20 december! Sommarerbjudande: 15% rabatt på din bokning när du anger rabattkod SOMMAR i bokningsformuläret!
Läs mer & boka
Åk 7–Vux
21 nov
Digital temaföreläsning

Matematikångest

Skolportens digitala temaföreläsning för dig som vill lära dig mer om matematiksvårigheter ur ett kognitionspsykologiskt perspektiv. Vad är matematikångest, och hur bemöter vi det på bästa sätt? Föreläsningen finns tillgänglig mellan 28 oktober och 2 december 2024.
Läs mer & boka
Åk 4–Vux
11 nov – 16 dec
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev