Vellinge kommun”Bästa möjliga livskvalitet för dig” är Vellinge kommuns vision för sina medborgare. För barn och unga innebär det att vi ska erbjuda dem en skola i toppklass. I ”Årets skolkommun 2012” och nästa bäst 2013 arbetar de skickligaste lärarna och vi bedriver ett intensivt skolutvecklande arbete.

I Vellinge finns förskola, grundskola, fritidshem, gymnasieskola, SFI, vuxenutbildning och särskola. Skolan ska präglas av kunskapsfokus, flexibilitet och valfrihet. Undervisningen kännetecknas av ett hälsofrämjande och inkluderande förhållningssätt med stor mångfald av undervisningsmetoder och lärverktyg.  IT är ett nödvändigt gott och vi ger lärare, barn och elever möjligheter att använda IT på ett sätt som bidrar till lärande.

Skolan är en plats för lärande, men det är också en arbetsplats för elever och personal. Alla verksamheter präglas av ett framtidsinriktat och långsiktigt hållbart miljöarbete. Skolmiljöerna, både inomhus och utomhus, håller hög standard och är utformade så att de bidrar till lärande, social trygghet och främjar hälsa, kreativitet och välbefinnande.

Läs mer om vårt kvalitetsarbete här >>>

Omsorgen och undervisningen utformas utifrån att varje människa är unik. Vi som arbetar i skolan har höga förväntningar och målsättningar för alla elever. Skolan ger alla elever det stöd de behöver för att nå sin fulla potential. Varje enskild individ ska kunna forma sitt liv!

De som arbetar i våra skolor drivs av vilja och nyfikenhet för utveckling av sitt arbete med barn och unga.  Alla medarbetare får regelbunden fortbildning av hög kvalité för att driva utveckling i barngrupper och klassrum. Vi uppmuntrar samverkan och olika former av kollegialt lärande som en viktig del i lärares lärande. Skolutveckling och undervisningsmetoder som praktiseras i skolan ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet och därför deltar vi i praktiknära forskningsstudier och har ett nära samarbete med högskolan. Lärare i Vellinge kan göra karriär som förstelärare. Vi har idag åtta duktiga förstelärare och hoppas kunna rekrytera fler förstelärare och lektorer med fokus på att utveckla god undervisning som ökar elevernas måluppfyllselse och för att utveckla skolornas verksamhet.

Läs mer om oss på Vellinges hemsida

 

 

FAKTA

Vellinge kommun

  • Ca 750 anställda
  • Förskolor: 5
  • Förskolor fristående: 19
  • Grundskolor: 7
  • Grundskolor fristående: 5
  • Gymnasieskola: 1

Spontanansökningar kan gå direkt till lena.ek@vellinge.se


 

Youtube
Error type: "Bad Request". Error message: "Bad Request" Domain: "usageLimits". Reason: "keyInvalid".

Did you added your own Google API key? Look at the help.

Check in YouTube if the id Vellingekommun belongs to a username. Check the FAQ of the plugin or send error messages to support.

Sidan publicerades 2013-05-23 15:51 av Hedda Lovén
Sidan uppdaterades 2017-05-23 15:05 av Hedda Lovén


Relaterat

Söderhamns kommun

Hos Söderhamns kommun får du möjlighet att ta större ansvar, våga prova nya idéer och utveckla verksamheten. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får stöd för att genomföra ett coachande ledarskap och arbeta värdebaserat med fokus på söderhamnarnas bästa.

Ekerö kommun

Ekerö är en växande kommun med 27 000 invånare i en fantastisk naturmiljö i Mälaren 1 mil från Stockholms city. Här bor och hit flyttar människor tack vare lugnet i kombination med närheten till storstaden. Två av Sveriges världsarv finns i Ekerö kommun: Drottningholms slott och vikingastaden Birka-Hovgården.

Nässjö kommun – Kunskap för livet

Ökat lärande, likvärdighet och mötesplatser – tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor och förskolor. Vill du vara med och ge våra barn och elever verktygen att söka kunskap för livet? Välkommen till oss.

Vellinge kommun

”Bästa möjliga livskvalitet för dig” är Vellinge kommuns vision för sina medborgare. För barn och unga innebär det att vi ska erbjuda dem en skola i toppklass. I ”Årets skolkommun 2012” och nästa bäst 2013 arbetar de skickligaste lärarna och vi bedriver ett intensivt skolutvecklande arbete.

Jobba hos oss i Håbo kommun!

Som arbetsgivare värdesätter Håbo kommun alla medarbetares bidrag till verksamhetens utveckling och effektivitet. Vi är modiga nog att prova nytt. Håbo vågar - dessutom har vi roligt på jobbet!

Nacka kommun

Välkommen till Nacka kommunala skolor där vi vågar göra! Vi är en av de främsta skolkommunerna som når goda resultat tack vare våra fantastiska medarbetare som vågar arbeta på nya sätt. Hos oss får du utvecklas och har möjlighet till kompetensutbyte med våra 2600 andra medarbetare inom förskola och skola.

Stockholms stad

Som skolledare i Stockholms stads skolor kan du se fram emot utvecklande utmaningar i en stor och resursstark organisation. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete och ger dig det stöd du behöver i rollen som ledare.

Lärande i Sverige AB

Lärande i Sverige AB är ett av Sveriges snabbast växande utbildningsföretag. Vi driver Realgymnasiet och Erlaskolan (åk F-9) på ett stort antal orter över hela Sverige. Nya skolor kommer att startas framöver och vi söker därför ständigt nya medarbetare som vill vara med och utvecklas tillsammans med oss.

Haninge kommun – Vi vågar vara vägledande!

I Haninge mäter vi hur väl förskolan och skolan lyckas med sitt uppdrag – att stimulera barns utveckling och lärande. Det är viktigt att se hos barn och elever att personalens strävan verkligen fungerar. Om vi inte kan se någon utveckling hos barn och elever behöver vi som arbetar i skolan förbättra verksamheten.

Aktuella arbetsgivare
Boka platsannons
Ska du rekrytera?

Ska du rekrytera?

Nu kan du enkelt beställa marknadsföring av din platsannons på Skolporten.se - vi publicerar inom 48 timmar.

Boka platsannons