Svårt att anmäla dig?

Om du inte kan boka en plats på någon av våra konferenser eller har frågor i övrigt, kontakta oss gärna via e-post: kompetens@skolporten.se så hjälper vi dig. Notera gärna att webbplatsen kräver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att fungera som den ska.

Magasin Skolporten
Nytt nr ute 5/12!

Nytt nr ute 5/12!

Tema: Inkludering. Stor intervju med Gloria Ray Karlmark. Prova på-pris: 2 nr/99 kr!

Bli prenumerant
Mest lästa nyheterna

Lärare vittnar om sexuella övergrepp från rektorer

Skolpersonal larmar om att de utsatts för sexuella övergrepp och trakasserier av rektorer. I många fall har ledningen inte agerat. ”Det är extra allvarligt när det är chefer inblandade,” säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

”Alliansen har ett extremt storstadsperspektiv”

Lärarförbundet: Allianspartierna tror att svagheterna i skolsystemet bara finns i utanförskapsområden. Deras politik släcker bränder här och där, men ger sig inte på systemsvagheten, skriver ordförande Johanna Jaara Åstrand.

”Rektorn började smeka mig på brösten”

Skolledare som tafsar på bröst och lår, tvingar sig på och kommer med sexinviter. Anställda inom landets skolor vittnar om rektorer som begått sexuella övergrepp och trakasserier – medan de ytterst ansvariga ser mellan fingrarna.

Skolorna måste bli bättre på att lära ut hållbar utveckling

En ny undersökning från Naturskyddsföreningen visar att både stat och kommun brister i arbetet med att ge skolorna förutsättningar att arbeta med Skolans lärande för hållbar utveckling, LHU. Endast tre av tio kommuner har en strategi för området och staten kräver ännu inte att alla nyutbildade lärare ska ha kunskaper om hållbar utveckling.

Läs fler nyheter