Aktuella arbetsgivare
Aktuella talare
Hallå där professor Ingmar Söhrman...

Hallå där professor Ingmar Söhrman...

Du ska djupdyka i los tiempos del pasado, alltså verb i förfluten tid, på Skolportens konferens i spanska. Varför då? "De spanska tempusformerna brukar ställa till en del problem i undervisningen, De traditionella förklaringarna fungerar heller inte alltid så bra. Jag kommer därför att ge en hel del tips och råd om hur man som lärare kan arbeta med spanska verb."

Läs intervjun med Ingmar Söhrman
Mest lästa nyheterna

Elever i Botkyrka sätter stopp för skolvåldet – med amerikanskt koncept

Efter flera år med ökande problem med våld i skolan har ett våldsförebyggande program från USA hjälpt skolor i Botkyrka att komma till bukt med problemen.  

Skolan som jobbar i par

Delat ledarskap och två lärare i klassrummet i de flesta ämnen. Att jobba i par är en viktig del av Vallbacksskolans satsning på en stadig organisation.

Regeringen: Nu ska hela svenska skolan digitaliseras

Sverige ligger efter många länder i digitaliseringen av skolan. Men nu ska det bli ändring på det, hoppas regeringen. På torsdagens regeringssammanträde klubbades den första nationella digitaliseringsstrategin för skolväsendet.

”Låt inte valet sinka skolan, Alliansen!”

Skolan är ett av de viktigaste politikområdena där alliansen återerövra ledartröjan. Frågan är hur det ska gå till? Det viktigaste politiska initiativet, att komma överens långsiktigt om Skolkommissionens förslag, får kalla handen. Strategiska överväganden går före sakligt innehåll och skolans bästa, skriver Åsa Fahlén, LR, och Matz Nilsson, Sveriges Skolledarförbund.

Läs fler nyheter
Magasin Skolporten
Nytt nr ute 24/10

Nytt nr ute 24/10

Nästa nummer av Skolportens forskningsmagasin har tema Likvärdighet. Är magasinet nytt för dig? Missa inte vårt erbjudande: prova på 2 nr för bara 99 kr!

Läs mer