Svårt att anmäla dig?

Om du inte kan boka en plats på någon av våra konferenser eller har frågor i övrigt, kontakta oss gärna via e-post: kompetens@skolporten.se så hjälper vi dig. Notera gärna att webbplatsen kräver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att fungera som den ska.

Utställare Skolans ledarkonvent
Mest lästa nyheterna

Flickor utsattes för våldtäktshot – rektorn: Tjejer är spännande för pojkar

De tre pojkarna gav sig på de tioåriga flickorna. En av dem tryckte upp en flicka mot en vägg. – Jag ska knulla dig, sa han, enligt flickan. De ska också ha hotat att döda flickorna om de berättade för någon. ”Jag associerar till att tjejer är spännande för pojkar,” säger rektorn.

Pisa-rapport: Svenska elever duktigare än snittet på samarbete

När det kommer till problemlösning tillsammans med andra är svenska 15-åringar inte bäst i klassen, men klart över det internationella snittet, visar en ny Pisa-mätning. Samtidigt visar resultaten på stora skillnader mellan könen.

Därför avgår chefen för skolforskningen i protest

Skolforskningsinstitutets första myndighetschef, Lena Adamson, avgår i protest mot regeringens bristande stöd. För Skolvärlden förklarar hon bakgrunden till avhoppet.

Skolforskningsinstitutets chef avgår

Regeringen brister i sitt stöd till Skolforskningsinstitutet. Det anser Lena Adamson som därför lämnar sitt uppdrag.

Läs fler nyheter
Magasin Skolporten
Nytt nr ute 24/10

Nytt nr ute 24/10

Nästa nummer av Skolportens forskningsmagasin har tema Likvärdighet. Är magasinet nytt för dig? Missa inte vårt erbjudande: prova på 2 nr för bara 99 kr!

Läs mer