Svårt att anmäla dig?

Om du inte kan boka en plats på någon av våra konferenser eller har frågor i övrigt, kontakta oss gärna via e-post: kompetens@skolporten.se så hjälper vi dig. Notera gärna att webbplatsen kräver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att fungera som den ska.

Utställare Skolans ledarkonvent
Mest lästa nyheterna

Skolforskningsinstitutets chef avgår i protest

Lena Adamson, chef för Skolforskningsinstitutet, har begärt entledigande från sitt uppdrag från 1 februari 2018. Skälet: bristande stöd från regeringen.

Därför har skolvalet blivit ett misslyckande

Trots förhoppningarna ledde rätten att välja fritt bland vinstdrivna skolor till katastrofresultat. Inte minst borgerliga politiker bär skulden för misslyckandet. Men lösningen på problemet finns närmare än man kan tro. Trettio svenska skolor erbjuder redan nu världens bästa gymnasieutbildning. Vad gör de rätt? skriver Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi.

Rektorn som tar ansvar för världen

Ingela Netz är en rektor som hörs. Och som vill höras, för att påverka och förändra. Då är skolan den bästa plattformen och rektorsrollen en bra position.

Beslut om ansökningar att starta eller utöka fristående skola – läsåret 2018/19

Skolinspektionen har godkänt 34 ansökningar om att starta fristående skolor och 53 ansökningar om att utöka befintliga fristående skolor. I år står gymnasieskolor för majoriteten av godkända nyetableringar och utökningar. Rapporten visar statistik över beslut gällande 239 ansökningar. (pdf)

Läs fler nyheter
Magasin Skolporten
Nytt nr ute 24/10

Nytt nr ute 24/10

Nästa nummer av Skolportens forskningsmagasin har tema Likvärdighet. Är magasinet nytt för dig? Missa inte vårt erbjudande: prova på 2 nr för bara 99 kr!

Läs mer