Svårt att anmäla dig?

Om du inte kan boka en plats på någon av våra konferenser eller har frågor i övrigt, kontakta oss gärna via e-post: kompetens@skolporten.se så hjälper vi dig. Notera gärna att webbplatsen kräver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att fungera som den ska.

Magasin Skolporten
Nytt nr ute 5/12!

Nytt nr ute 5/12!

Tema: Inkludering. Stor intervju med Gloria Ray Karlmark. Prova på-pris: 2 nr/99 kr!

Bli prenumerant
Mest lästa nyheterna

Krönika: Var ödmjuk och se eleven

Diskussionen om inkludering eller inte behöver inte bli ett ideologiskt krondike, om man vet att allt till slut kokar ner till frågor om lärandets innehåll, lärares och elevers drivkrafter och samspelet dem emellan. Det skriver specialpedagogen Marie Gladh i en krönika.

Lärare vittnar om sexuella övergrepp från rektorer

Skolpersonal larmar om att de utsatts för sexuella övergrepp och trakasserier av rektorer. I många fall har ledningen inte agerat. ”Det är extra allvarligt när det är chefer inblandade,” säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

”Rektorn började smeka mig på brösten”

Skolledare som tafsar på bröst och lår, tvingar sig på och kommer med sexinviter. Anställda inom landets skolor vittnar om rektorer som begått sexuella övergrepp och trakasserier – medan de ytterst ansvariga ser mellan fingrarna.

”Alliansen har ett extremt storstadsperspektiv”

Lärarförbundet: Allianspartierna tror att svagheterna i skolsystemet bara finns i utanförskapsområden. Deras politik släcker bränder här och där, men ger sig inte på systemsvagheten, skriver ordförande Johanna Jaara Åstrand.

Läs fler nyheter