Svårt att anmäla dig?

Om du inte kan boka en plats på någon av våra konferenser eller har frågor i övrigt, kontakta oss gärna via e-post: kompetens@skolporten.se så hjälper vi dig. Notera gärna att webbplatsen kräver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att fungera som den ska.

Mest lästa nyheterna just nu

”Lärarna betalar för skolkrisen med sin hälsa”

Läraryrket är ett livsviktigt yrke för barnen men kan vara livsfarligt för lärarna själva. Nu behövs en gedigen satsning på lärarnas arbetsmiljö, det vinner alla på, skriver Terje Adkins, Lärarförbundet.

Nu startar Sveriges första förskola för särbegåvade barn

I höst startar Stockholms första förskola för särbegåvade barn på Kungsholmen. 30 barn ska få specialpedagogik anpassad för just deras begåvning.

Yrkesprogrammen tappar gymnasiesökande igen

Gymnasieskolans vårdprogram minskar detta läsår, eftersom antalet sökande har gått ned med 14 procent jämfört med föregående år. Även bygg- och anläggningsprogrammet backar märkbart, med 10 procent färre sökande.

Läs fler nyheter
Fördjupning
Dags att växa?

Dags att växa?

Funderar du på nytt jobb efter sommaren? Missa inte Skolportens fokussida med nyheter om lön och karriär för dig som är lärare och skolledare!

Till Lön och karriär
Hallå där Ann S. Pihlgren...
Vad har lärandeuppdraget inneburit för fritidshemmet?
  Ann S. Pihlgren. Foto: Jimmy Eriksson

Vad har lärandeuppdraget inneburit för fritidshemmet?

Ann S Pihlgren, fil. dr i pedagogik. Du ska föreläsa på Skolportens konferens om fritidshemmet i höst. Vad ska du prata om?

Läs intervjun här!