Svårt att anmäla dig?

Om du inte kan boka en plats på någon av våra konferenser eller har frågor i övrigt, kontakta oss gärna via e-post: kompetens@skolporten.se så hjälper vi dig. Notera gärna att webbplatsen kräver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att fungera som den ska.

Skolportens magasin
Finalist till Publishingpriset 2019!

Finalist till Publishingpriset 2019!

Skolportens forskningsmagasin är nominerat till Publishingpriset 2019 för andra året i rad!

Läs mer
Träffa föreläsarna

Populärkultur blir historieundervisning

Hej Mikael Bruér, författare och universitetsadjunkt vid Malmö universitet. Du ska föreläsa på Skolportens konferens med SO i fokus. Bland annat om historiebruk, vad är det?

”Räds inte de stora miljöfrågorna”

Räds inte de stora miljöfrågorna i förskolans NO-undervisning. Det säger Cecilia Caiman, forskare och lärar- och förskollärarutbildare, som ska föreläsa på Skolportens konferens om naturvetenskap i förskolan. 

”Det är enkelt att bli smart på nätet”

Hugo Ewald, journalist på Dagens Nyheter, föreläsare på Skolportens konferens om källkritik.

Hallå där Ann S. Pihlgren...
Vad har lärandeuppdraget inneburit för fritidshemmet?
  Ann S. Pihlgren. Foto: Jimmy Eriksson

Vad har lärandeuppdraget inneburit för fritidshemmet?

Ann S Pihlgren, fil. dr i pedagogik. Du ska föreläsa på Skolportens konferens om fritidshemmet i höst. Vad ska du prata om?

Läs intervjun här!
Fördjupning
Dags att växa?

Dags att växa?

Funderar du på nytt jobb? Missa inte Skolportens fokussida med nyheter om lön och karriär för dig som är lärare och skolledare!

Till Lön och karriär
Mest lästa nyheterna just nu

Här får eleverna stöd i tre steg

Gränsen mellan extra anpassningar och särskilt stöd är flytande och individuell, men likväl något som många lärare funderar över.

Förskolebarn tog med granat – rutiner skärps

Förskolebarnet tog med en spränggranat till skolan när barnen skulle visa upp ”sommarminnen”. Nu ifrågasätter utbildningschefen Kenth Olsson att föremålet flyttades innan polisen kom.

Tonvis med gifter rensas från förskolor

Sedan 2015 har 2,3 ton hormonstörande ämnen rensats ut från Stockholms stads förskolor, bland annat genom att gamla plastsaker bytts ut.

Läs fler nyheter