Svårt att anmäla dig?

Om du inte kan boka en plats på någon av våra konferenser eller har frågor i övrigt, kontakta oss gärna via e-post: kompetens@skolporten.se så hjälper vi dig. Notera gärna att webbplatsen kräver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att fungera som den ska.

Konferenser
Skolportens magasin
Finalist till Publishingpriset 2019!

Finalist till Publishingpriset 2019!

Skolportens forskningsmagasin är nominerat till Publishingpriset 2019 för andra året i rad!

Läs mer
Träffa föreläsarna

Självregleringsförmågans betydelse för lärande

Hallå där, Karin Brocki, professor och universitetslektor i psykologi. Du ska föreläsa på Skolportens konferens Gymnasieelever i behov av särskilt stöd.

Att skapa förståelse via detaljer

Hallå där, Marie-Louise Franke, autismpedagog och handledare. Du ska föreläsa på Skolportens konferens om grund- och gymnasiesärskolan.

Rektors ansvar i mänskliga möten

Hej Ingrid Engdahl, docent i barn- och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet, som ska föreläsa på Skolportens konferens om rektor i förskolan. 

Populärkultur blir historieundervisning

Hej Mikael Bruér, författare och universitetsadjunkt vid Malmö universitet. Du ska föreläsa på Skolportens konferens SO i fokus. Bland annat om historiebruk, vad är det?

”Räds inte de stora miljöfrågorna”

Räds inte de stora miljöfrågorna i förskolans NO-undervisning. Det säger Cecilia Caiman, forskare och lärar- och förskollärarutbildare, som ska föreläsa på Skolportens konferens om naturvetenskap i förskolan. 

Hallå där, Eva-Kristina Salameh...
Språkstörning eller sen andraspråksutveckling?
  Eva-Kristina Salameh.

Språkstörning eller sen andraspråksutveckling?

Hallå där, Eva-Kristina Salameh, logoped och verksamhetsansvarig för Språkens hus vid Skånes universitetssjukhus i Malmö. Du ska föreläsa på Skolportens konferens om språkstörning, bland annat om hur man skiljer på sen andraspråksutveckling och språkstörning?

Läs intervjun här!
Fördjupning
Dags att växa?

Dags att växa?

Funderar du på nytt jobb? Missa inte Skolportens fokussida med nyheter om lön och karriär för dig som är lärare och skolledare!

Till Lön och karriär
Mest lästa nyheterna just nu

Musiklektioner på skoltid hotas – drabbar elever utanför centrum

På flera håll i Blekinge gör kulturskolorna besök ute på skolor utanför centrum och ibland används lektionstid till musikundervisningen. Detta vill Skoloinspektionen nu sätta stopp för – något som kan drabba elever utanför centrum.  

”Ut med ideologin ur skolan – in med vetenskapen”

Betyg, grupparbeten eller elevinitiativ? För ekonomipristagarna torde svaret vara självklart: det som visar sig fungera i tydliga fältexperiment, inte det som är ideologisk utopi.

”Slår undan benen på ett av de mest fungerande delarna i kulturlivet”

Kulturskolerådet i Sverige reagerar nu kraftigt mot Skolinspektionens invändning på att Gislaved inte får bedriva musikskoleundervisning under lektionstid.  

Läs fler nyheter