Svårt att anmäla dig?

Om du inte kan boka en plats på någon av våra konferenser eller har frågor i övrigt, kontakta oss gärna via e-post: kompetens@skolporten.se så hjälper vi dig. Notera gärna att webbplatsen kräver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att fungera som den ska.

Mest lästa nyheterna just nu

Inför skolstarten: Lärarbrist i en tredjedel av Västerbottens län

Skolstarten närmar sig och en tredjedel av kommunerna i länet uppger att man har lärarbrist. En av kommunerna är Dorotea, där man saknar ett antal behöriga lärare i både mellanstadiet och högstadiet.

Mora kommun vill dra större nytta av digitaliseringen – utbildar lärare och pedagoger

På måndag börjar de flesta barn i länet skolan igen. För lärarna har arbetet redan börjat. Mora kommun är inget undantag. En ny sak för i år är det ökade fokuset på digitalisering och hur det kan användas i skolan, dels för att underlätta undervisningen, men också för att förbereda eleverna på hur det kan komma att se ut i framtiden

Experterna: Risker när kursplaner ska görs om

När dagens kursplaner formulerades var syftet att de skulle bli mer rättvisa och begripliga. I stället blev det tvärtom och därför ska de nu skrivas om. ”Vi är väl medvetna om riskerna med en revidering,” säger Ann-Christin Hartman som är enhetschef vid Skolverket.  

Läs fler nyheter
Fördjupning
Dags att växa?

Dags att växa?

Funderar du på nytt jobb efter sommaren? Missa inte Skolportens fokussida med nyheter om lön och karriär för dig som är lärare och skolledare!

Till Lön och karriär
Hallå där Ann S. Pihlgren...
Vad har lärandeuppdraget inneburit för fritidshemmet?
  Ann S. Pihlgren. Foto: Jimmy Eriksson

Vad har lärandeuppdraget inneburit för fritidshemmet?

Ann S Pihlgren, fil. dr i pedagogik. Du ska föreläsa på Skolportens konferens om fritidshemmet i höst. Vad ska du prata om?

Läs intervjun här!