Svårt att anmäla dig?

Om du inte kan boka en plats på någon av våra konferenser eller har frågor i övrigt, kontakta oss gärna via e-post: kompetens@skolporten.se så hjälper vi dig. Notera gärna att webbplatsen kräver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att fungera som den ska.

Konferenser
Skolportens magasin
Finalist till Publishingpriset 2019!

Finalist till Publishingpriset 2019!

Skolportens forskningsmagasin är nominerat till Publishingpriset 2019 för andra året i rad!

Läs mer
Träffa föreläsarna

Självregleringsförmågans betydelse för lärande

Hallå där, Karin Brocki, professor och universitetslektor i psykologi. Du ska föreläsa på Skolportens konferens Gymnasieelever i behov av särskilt stöd.

Att skapa förståelse via detaljer

Hallå där, Marie-Louise Franke, autismpedagog och handledare. Du ska föreläsa på Skolportens konferens om grund- och gymnasiesärskolan.

Rektors ansvar i mänskliga möten

Hej Ingrid Engdahl, docent i barn- och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet, som ska föreläsa på Skolportens konferens om rektor i förskolan. 

Populärkultur blir historieundervisning

Hej Mikael Bruér, författare och universitetsadjunkt vid Malmö universitet. Du ska föreläsa på Skolportens konferens SO i fokus. Bland annat om historiebruk, vad är det?

”Räds inte de stora miljöfrågorna”

Räds inte de stora miljöfrågorna i förskolans NO-undervisning. Det säger Cecilia Caiman, forskare och lärar- och förskollärarutbildare, som ska föreläsa på Skolportens konferens om naturvetenskap i förskolan. 

Hallå där, Hugo Ewald...
”Det är enkelt att bli smart på nätet”
  Hugo Ewald.

”Det är enkelt att bli smart på nätet”

Hej där, Hugo Ewald, journalist på Dagens Nyheter. Du ska föreläsa på Skolportens konferens om källkritik, vad ska du prata om?

Läs intervjun här!
Fördjupning
Dags att växa?

Dags att växa?

Funderar du på nytt jobb? Missa inte Skolportens fokussida med nyheter om lön och karriär för dig som är lärare och skolledare!

Till Lön och karriär
Mest lästa nyheterna just nu

”Förskolan är dimensionerad så alla elever ska kunna gå”

Trots stora barngrupper och pågående nedskärningar i kommunerna – utbildningsminister Anna Ekström (S) vill se fler barn i förskolan och är nöjd med budgeten regeringen tagit fram. ”Den svenska förskolan är dimensionerad för att alla elever ska kunna gå i den”, säger hon.

Här möter Anna Ekström personerna bakom Skolmarschen: ”Jag är bekymrad”

Här möts Skolmarschens initiativtagare och utbildningsminister Anna Ekström för att diskutera den rykande frågan om nedskärningarna i skolan. Ett värdefullt möte, menar hon.

Storvretskolan får fortsätta på egen hand

Den rikskända problemskolan har vänts och är på rätt kurs igen. Bristerna som fick staten att ta över Storvretskolan är avhjälpta och de får nu fortsätta på egen hand, meddelar Skolinspektionen i dag.

Läs fler nyheter