Studie- och yrkesvägledare

22–23 mars 2022

Göteborg

Välkommen till Skolportens konferens för studie- och yrkesvägledare! Under två dagar får du ta del av aktuell forskning och praktiska exempel som kan inspirera och utveckla dig i din yrkesroll. Du får också möjlighet att nätverka med kollegor från hela landet!

Hela programmet kommer att publiceras inom kort! Har du önskemål om innehåll? Kontakta Åsa Lasson

 • Plats
  Göteborg
 • Datum
  22–23 mars 2022
 • Tid
  09:00–15:30
 • Pris
  3795 kr

Konferensen berör bland annat:

 • Vägledning och karriärlärande – strategier för framtiden
 • Könssegregerade utbildningsval
 • Framtidsvägar för unga utan fullständig grundskola 
 • Motiverande samtal (MI)

Konferensens samtliga föreläsningar kommer att presenteras inom kort.  

På konferensen medverkar:

Anders Lovén, tidigare vid Malmö universitet

Åsa Sundelin, Stockholms universitet

Johanna Mellén, Högskolan i Borås

Sophie Dixelius, Karolinska Institutet

Samtliga talare presenteras inom kort.

09.15 Registrering med kaffe och smörgås

 

10.00 Skolporten hälsar välkommen

 

10.05 Vägledning och karriärlärande – strategier för framtiden
Att vara vägledare innebär att inneha många kompetenser och välja olika förhållningssätt i sin yrkesroll. Samtidigt förändras landskapet för vägledning och karriärlärande fortlöpande. Forskningen visar att vägledare arbetar med olika frihetsgrader och väljer handlingsstrategier utifrån dessa. 

Ta del av en föreläsning som med utgångspunkt i forskning på området diskuterar tänkbara roller och handlingsstrategier för vägledning och karriärlärande i framtiden.

 

Anders Lovén är fil.doktor och tidigare universitetslektor vid Malmö universitet. Han har under flera decennier forskat och medverkat i många utvecklingsprojekt kring karriärlärande, vägledning och frågor rörande samverkan skola-arbetsliv. Han har under senare år varit medförfattare till Framtiden i sikte (Studentlitteratur) och Skolverkets forskningsöversikt Att välja för framtiden.

 

11.15 Förmiddagskaffe

Föredrar du att delta på webbkonferensen?
Boka här!

Avbokning fram till 30 dagar före konferensstart *

*Administrationsavgift 500 kr

Boka-nu-pris:
3 795 kr exkl. moms
(gäller t.o.m. 20 december)

Boka-tidigt-pris:
3 995 kr exkl. moms
(gäller t.o.m. 22 februari)

Ord. pris: 5 595 kr exkl. moms.

I priset ingår förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe samt dokumentation.

I dagsläget planerar vi för att kunna arrangera konferensen på ett coronasäkert sätt, med deltagare på plats. På grund av rådande läge reserverar vi oss dock för eventuella förändringar. Det betyder att delar av programmet kan ändras eller bytas ut. Vid restriktioner som begränsar antalet deltagare på plats tillämpar vi först-till-kvarn-principen, vilket innebär att anmälda deltagare istället kan erbjudas att delta på webbkonferensen. Konferensen kan även helt övergå till webbkonferens. Om något av detta sker, behåller du givetvis din plats och meddelas omgående. Vår ambition är att informera med god marginal, men förändrade restriktioner kan göra att det sker med kort varsel. Vi ber om förståelse för detta. Vårt mål är att presentera ett kvalitativt innehåll på bästa möjliga sätt. Har du frågor, kontakta asa.lasson@skolporten.se.

När du anmält dig får du en bekräftelse direkt via e-post. Om inte, kontrollera gärna din skräpkorg då vissa mail fastnar i spamfilter.

Om du inte kan boka en plats eller har frågor i övrigt, kontakta oss gärna via e-post: asa.lasson@skolporten.se. Notera att webbplatsen kräver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att fungera som den ska.

Du kan avboka fram till 30 dagar före konferensstart.

Vid avbokning fram till 30 dagar före konferensen återbetalas fakturerad deltagaravgift minus en administrativ avgift på 500 kr. Avbokas platsen senare än 30 dagar före konferensstart sker ingen återbetalning. Deltagarplatsen kan överlåtas till en kollega.

Konferensen kan övergå till att arrangeras enbart digitalt på grund av restriktioner gällande corona. Du behåller då din plats och meddelas omgående. Mellanskillnaden i pris återbetalas.

Om både den fysiska och webbaserade konferensen ställs in, återbetalas hela beloppet.

Skolporten förbehåller sig rätten att filma konferensen på plats. Det innebär att t ex frågor som ställs kan komma att höras på filmerna och dessa filmer kan användas i Skolportens regi.

Konferenscentrum Wallenberg

Medicinaregatan 20, 413 90 Göteborg

Vägbeskrivning

Webbplats


Frågor om programmet:
Åsa Lasson: 070-426 28 27
asa.lasson@skolporten.se