TEMA: Digitala verktyg i förskolan Webbkonferens

15 maj – 19 juni 2023

Webbkonferens

Välkommen till Skolportens digitala TEMA-föreläsning för dig som arbetar i förskola och vill veta mer om att arbeta med digitala verktyg. Vad innebär det att uppnå digital kompetens i förskolan och hur kan digitala verktyg vara till hjälp i olika lärsituationer?

Ta del av en nyinspelad föreläsning med Susanne Kjällander som ger dig inspiration och handfasta tips i arbetet med digitala verktyg i förskolan. Föreläsningen är cirka 60 minuter och du kan se den när det passar dig mellan 15 maj och 19 juni. Under hela perioden kan du chatta med andra deltagare och ställa frågor till Susanne via vår webbportal. Du får också reflektions- och diskussionsfrågor om att arbeta med digitala verktyg, som kan underlätta i det fortsatta arbetet med kollegor.

OBS! Eftersom konferensen har öppnat går det inte längre att boka plats via bokningsknappen nedan, men det går bra att anmäla sig via mail. Kontakta jonna.vandijk@skolporten.se.

 • Plats
  Webbkonferens
 • Datum
  15 maj – 19 juni 2023
 • Tid
  00:00–00:00
 • Pris
  795 kr

Temat berör:

Lärande, lek och undervisning med digitala verktyg i förskolan

Digital kompetens blir en alltmer integrerad del av förskolans verksamhet och är sedan 2018 en del av läroplanen. Trots det kan det vara svårt att veta hur du konkret undervisar med hjälp av digitala verktyg för att uppnå ett lärande. Ta del av en föreläsning som illustrerar och inspirerar, men även problematiserar, lek, lärande och undervisning med digitala verktyg i förskolan – allt på vetenskaplig grund.

 • Vad innebär digital kompetens och kan det bara uppnås med en skärm?
 • Hur kan du stötta och synliggöra barns lärande i digitala miljöer?
 • Hur kan digitala verktyg bidra till lärande för hållbar utveckling och estetik?
 • Vad innebär digital kommunikation i samband med läsande och skrivande i förskolan?

Susanne Kjällander är docent och universitetslektor i barn- och ungdomsvetenskap samt föreståndare för förskollärarutbildningen vid Stockholms universitet. I över femton år har hon forskat om barns lärande med digitala verktyg och har skrivit ett flertal böcker och forskningsartiklar om ämnet, samt varit med och tagit fram de senaste styrdokumenten. Hon är även grundare av Sveriges nationella forskarnav kring digitalisering i förskolan.


Det finns möjlighet att stanna upp och prata om hur detta fungerar på vår arbetsplats eller hur det skulle kunna fungera.

Sagt av tidigare deltagare

Se mer fortbildning för förskolan här!

Pris: 795 kr exkl. moms

I priset ingår 1 föreläsning à 60 minuter, dokumentation samt diskussionsunderlag.

Är ni en grupp deltagare på 5 personer eller fler? Mejla oss för grupprabatt!

Avboka fram till 30 dagar före konferensstart!*

* Administrativ avgift 500 kr

Vi reserverar oss för programändringar, t.ex. ändringar av innehåll på grund av att en talare blivit sjuk. Vår ambition är att informera med god marginal, men det kan ske med kort varsel. Vi ber om förståelse för detta. Vårt mål är alltid att presentera ett kvalitativt innehåll på bästa möjliga sätt.

När du anmält dig får du en bekräftelse direkt via e-post. Om inte, kontrollera gärna din skräpkorg då vissa mail fastnar i spamfilter.

Ytterligare information om konferensen skickas ut via mail ca 10 dagar före start. Inloggningsuppgifter skickas ut kl 08.00 på konferensens första dag.

För att underlätta kommunikationen på konferensens plattform kommer ditt namn att vara synligt för övriga deltagare och talare i en deltagarlista. Du kan enkelt själv ändra på detta när du loggat in.

Om du inte kan boka plats eller har frågor i övrigt, kontakta oss gärna via e-post: jonna.vandijk@skolporten.se. Notera att webbplatsen kräver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att fungera som den ska.

Licensen för webbkonferensen är individuell och gäller för 1 deltagare. Det är inte tillåtet att dela på en licens. Deltagarplatsen kan överlåtas till en kollega.

Du kan avboka fram till 30 dagar före konferensstart.

Vid avbokning fram till 30 dagar före konferensen återbetalas fakturerad deltagaravgift minus en administrativ avgift på 500 kr. Avbokas platsen senare än 30 dagar före konferensstart sker ingen återbetalning.

Om konferensen ställs in, återbetalas hela beloppet.

 • Cirka en vecka innan konferensen startar får du ett informationsmail. Titta gärna i din skräppost om du inte hittar det. Hör annars av dig till oss.
 • 08.00 på konferensens första dag får du din inloggningslänk. Obs! Länkens avsändare är Invite people.
 • Inloggningen är personlig och gäller för 1 deltagare. Du kan inte logga in från flera olika enheter med samma lösenord.
 • Föreläsningen finns tillgänglig senast kl. 08.00 konferensens första dag och stänger kl. 24.00 konferensens sista dag.
 • Föreläsningen är förinspelad och finns publicerad under hela konferensperioden.
 • Konferensen innehåller 1 föreläsning som är 60 minuter lång. Tillsammans med tid för reflektion motsvarar detta en halv dags fortbildning.
 • Du kan stoppa filmen när du behöver ta en paus. Det går också bra att se filmen flera gånger.
 • Föreläsningarna finns tillgängliga dygnet runt och du kan se dem när det passar dig.
 • Åhörarkopior och diskussionsfrågor finns på konferensens webbsida och kan skrivas ut.
 • Du kan kommunicera med andra deltagare, utställare och talaren via en chatt samt en meddelandefunktion.
 • Vill du inte vara synlig i deltagarlistan kan du välja att vara anonym.
 • Utvärdera föreläsningarna direkt på webbplattformen.


Frågor om programmet
Jonna van Dijk: 070-875 22 89
jonna.vandijk@skolporten.se