TEMA: Kreativt skrivande för låg- och mellanstadiet Webbkonferens

31 oktober – 9 december 2022

Webbkonferens

Välkommen till Skolportens digitala TEMA-konferens för dig som vill få verktyg och idéer kring hur du kan arbeta med kreativt skrivande tillsammans med dina elever!

Ta del av två digitala föreläsningar som ger dig inspiration och handfasta övningar att ta med dig in i klassrummet. Varje föreläsning är cirka 50 minuter lång, och du kan se dem när det passar dig under fem veckor. Under hela perioden kan du chatta med andra deltagare och ställa frågor till talarna via vår webbportal.


  • Plats
    Webbkonferens
  • Datum
    31 oktober – 9 december 2022
  • Tid
    00:00–00:00
  • Pris
    1395 kr

OBS! Eftersom konferensen redan har öppnat sker bokning via E-post, inte via Boka-knappen ovan. Vänligen kontakta nina.fahlen@skolporten.se.

Konferensen berör:

  • Kreativ skrivundervisning med cirkelmodellen.
  • Bibblis – ett digitalt bibliotek med elevernas egna berättelser.

På konferensen medverkar:

Pär Sahlin är lärare och författare. Han har skrivit läromedel för svenska som andraspråk och svenska, samt närmare tjugo barn- och ungdomsböcker.

Lotta Bohlin är leg. lärare och arbetar på mellanstadiet på Årstaskolan i Stockholm.

Föreläsningarna publiceras senast kl 09.00 den 31 oktober. Logga in via länken och lösenordet som du får klockan 8.00 på konferensens första dag.

 

1. Kreativ skrivundervisning med cirkelmodellen

Att använda sig av den genrepedagogiska cirkelmodellen i skrivundervisningen är gynnsamt för alla elever. Med utgångspunkt i cirkelmodellen får du förslag på konkreta och kreativa metoder till din skrivundervisning. Metoderna fungerar för såväl yngre som äldre elever.

  • Hur får du eleverna att komma igång med sitt skrivande?
  • Hur får du dem att gestalta personer och miljöer i en spännande berättelse?
  • Hur gör du eleverna medvetna om olika texttypers uppbyggnad och språkliga stildrag så att de skriver rätt typ vid rätt tillfälle.

 

Pär Sahlin är lärare och författare. Han har skrivit läromedel för svenska som andraspråk och svenska, bland annat Fördel (åk 4-9), Klara svenskan (åk 2-6) och Skrivsuccé (åk 4-6). Pär har även skrivit närmare tjugo barn- och ungdomsböcker.

 

2.  Bibblis – ett digitalt bibliotek med elevernas egna berättelser

Att själv få bli författare till en bok som publiceras på internet och som andra kan läsa gör underverk med skrivlusten. Det har eleverna i årskurs 4 på Årstaskolan fått erfara genom sitt arbete med nätbiblioteket Bibblis. Eleverna analyserar sina gamla barnböcker för att sedan skriva och illustrera egna berättelser. Böckerna publiceras på Bibblis och kan laddas ner och läsas av vem som helst. Bli inspirerad av ett kreativt projekt som kräver samarbete och vilja att berätta en historia!

 

Lotta Bohlin är leg. lärare och arbetar på mellanstadiet på Årstaskolan i Stockholm.

 

 

 

 

 

 

 



Avboka fram till 30 dagar före konferensstart!*

* Administrativ avgift 500 kr

Välj att få fakturan 2022 eller 2023!


Pris: 1 395 kr exkl. moms

I priset ingår 2 föreläsningar à 50 minuter samt dokumentation.

Den rådande situationen innebär att talare kan bli sjuka eller få reseförbud. Det betyder att delar av programmet kan förändras eller bytas ut. Vår ambition är att informera med god marginal, men förändrade restriktioner kan göra att det sker med kort varsel. Vi ber om förståelse för detta. Vårt mål är alltid att presentera ett kvalitativt innehåll på bästa möjliga sätt.

När du anmält dig får du en bekräftelse direkt via e-post. Om inte, kontrollera gärna din skräpkorg då vissa mail fastnar i spamfilter.

Ytterligare information om konferensen skickas ut via mail ca 10 dagar före start. Inloggningsuppgifter skickas ut kl 08.00 på konferensens första dag.

För att underlätta kommunikationen på konferensens plattform kommer ditt namn att vara synligt för övriga deltagare och talare i en deltagarlista. Du kan enkelt själv ändra på detta när du loggat in.

Om du inte kan boka plats eller har frågor i övrigt, kontakta oss gärna via e-post: nina.fahlen@skolporten.se. Notera att webbplatsen kräver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att fungera som den ska.

Licensen för webbkonferensen är individuell och gäller för 1 deltagare. Det är inte tillåtet att dela på en licens. Deltagarplatsen kan överlåtas till en kollega.

Du kan byta eller avboka fram till 30 dagar före konferensstart.

Vid avbokning fram till 30 dagar före konferensen återbetalas fakturerad deltagaravgift minus en administrativ avgift på 500 kr. Avbokas platsen senare än 30 dagar före konferensstart sker ingen återbetalning.

Om konferensen ställs in, återbetalas hela beloppet.

  • Cirka en vecka innan konferensen startar får du ett informationsmail. Titta gärna i din skräppost om du inte hittar det. Hör annars av dig till oss.
  • 8.00 på konferensens första dag får du din inloggningslänk. Obs! Länkens avsändare är Invite people.
  • Inloggningen är personlig och gäller för 1 deltagare. Du kan inte logga in från flera olika enheter med samma lösenord.
  • Föreläsningarna finns tillgängliga senast kl. 9.00 konferensens första dag och stänger kl. 24.00 konferensens sista dag.
  • Föreläsningarna är förinspelade och finns publicerade under fem veckor.
  • Konferensen innehåller 2 föreläsningar som är 50 minuter långa. Tillsammans med tid för reflektion motsvarar detta en halv dags fortbildning.
  • Du kan stoppa filmerna när du behöver ta en paus. Det går också bra att se samma film flera gånger.
  • Föreläsningarna finns tillgängliga dygnet runt och du kan se dem när det passar dig.
  • Åhörarkopior och annat material finns på konferensens webbsida och kan skrivas ut.
  • Du kan kommunicera med andra deltagare, utställare och talare via en chatt samt en meddelandefunktion.
  • Vill du inte vara synlig i deltagarlistan kan du välja att vara anonym.
  • Utvärdera föreläsningarna direkt på webbplattformen.


Frågor om programmet
Nina Fahlén: 076-321 62 99
nina.fahlen@skolporten.se