TEMA: Språkutvecklande arbetssätt för vuxna Webbkonferens

23 oktober – 4 december 2023

Webbkonferens

Välkommen till Skolportens digitala TEMA-föreläsning om språkutvecklande arbetssätt för vuxna. Föreläsningen spelades in på Skolportens konferens om vuxenutbildning hösten 2021 och är av intresse för alla som arbetar med vuxna.


Ta del av en digital föreläsning med Annsofie Engborg, som tar upp konkreta arbetssätt för hur ämneslärare kan få syn på språkliga utmaningar, hur vi kan ge elever inom vuxenutbildningen framgångsrika strategier för lärande samt det specifika med att undervisa vuxna. Föreläsningen är 45 minuter lång, och du kan se den när det passar dig under sex veckor. Under hela perioden kan du chatta med andra deltagare och ställa frågor till föreläsaren via vår webbportal. Du får också reflektions- och diskussionsfrågor, som kan underlätta i det fortsatta arbetet med kollegor.

 • Plats
  Webbkonferens
 • Datum
  23 oktober – 4 december 2023
 • Tid
  00:00–00:00
 • Pris
  595 kr

Temat berör:

Vad innebär språkutvecklande arbetssätt i praktiken?

Majoriteten av deltagarna inom vuxenutbildningen har inte svenska som modersmål. Många är skolovana och har en pressad konkurrerande vardag. Hur kan vi stötta eleverna och tillgängliggöra innehållet och kunskapen, så att de förstår och blir godkända? Under den här föreläsningen visas konkreta arbetssätt för hur ämneslärare kan få syn på språkliga utmaningar och hur vi kan ge eleverna framgångsrika strategier för lärande.

 • Vilka språkliga utmaningar har komvuxelever?
 • Vad menas med skolspråk och ämnesspråk?
 • Vilka konkreta metoder kan användas för att arbeta med språket i alla ämnen?
 • Hur skapar vi en organisation kring kollegialt lärande, så att språk- och ämneslärare kan utvecklas och lära av varandra?

Annsofie Engborg har en bakgrund som lärare på komvux (sv, sva och re), är chefredaktör på Sfi-lärartidningen och arbetar med nationella kompetensutvecklingssatsningar för hela vuxenutbildningen bl.a. inom språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. Hon är författare till Att undervisa vuxna – språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt (2020), samt Digital kompetens för sfi-lärare (2018).

Boka-tidigt-pris: 595 kr exkl. moms
Gäller till och med 23 september.

Ordinarie pris: 795 kr exkl. moms

I priset ingår 1 föreläsning à 60 minuter, dokumentation samt diskussionsunderlag.

Är ni en grupp deltagare på 5 personer eller fler? Mejla oss för grupprabatt!

Avboka fram till 30 dagar före konferensstart!*

* Administrativ avgift 500 kr

Vi reserverar oss för programändringar. Vår ambition är att informera med god marginal, men det kan ske med kort varsel. Vi ber om förståelse för detta. Vårt mål är alltid att presentera ett kvalitativt innehåll på bästa möjliga sätt.

När du anmält dig får du en bekräftelse direkt via e-post. Om inte, kontrollera gärna din skräpkorg då vissa mail fastnar i spamfilter.

Ytterligare information om konferensen skickas ut via mail ca 10 dagar före start. Inloggningsuppgifter skickas ut kl 08.00 på konferensens första dag.

För att underlätta kommunikationen på konferensens plattform kommer ditt namn att vara synligt för övriga deltagare och talare i en deltagarlista. Du kan enkelt själv ändra på detta när du loggat in.

Om du inte kan boka plats eller har frågor i övrigt, kontakta oss gärna via e-post: asa.lasson@skolporten.se. Notera att webbplatsen kräver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att fungera som den ska.

Licensen för webbkonferensen är individuell och gäller för 1 deltagare. Det är inte tillåtet att dela på en licens. Deltagarplatsen kan överlåtas till en kollega.

Du kan avboka fram till 30 dagar före konferensstart.

Vid avbokning fram till 30 dagar före konferensen återbetalas fakturerad deltagaravgift minus en administrativ avgift på 500 kr. Avbokas platsen senare än 30 dagar före konferensstart sker ingen återbetalning.

Om konferensen ställs in, återbetalas hela beloppet.

 • Cirka en vecka innan konferensen startar får du ett informationsmail. Titta gärna i din skräppost om du inte hittar det. Hör annars av dig till oss.
 • 08.00 på konferensens första dag får du din inloggningslänk. Obs! Länkens avsändare är Invite people.
 • Inloggningen är personlig och gäller för 1 deltagare. Du kan inte logga in från flera olika enheter med samma lösenord.
 • Föreläsningen finns tillgänglig senast kl. 08.00 konferensens första dag och stänger kl. 24.00 konferensens sista dag.
 • Föreläsningen är förinspelad och finns publicerad under hela konferensperioden.
 • Konferensen innehåller 1 föreläsning som är 45 minuter lång. Tillsammans med tid för reflektion motsvarar detta en halv dags fortbildning.
 • Du kan stoppa filmen när du behöver ta en paus. Det går också bra att se filmen flera gånger.
 • Föreläsningen finns tillgänglig dygnet runt och du kan se den när det passar dig.
 • Åhörarkopior och diskussionsfrågor finns på konferensens webbsida och kan skrivas ut.
 • Du kan kommunicera med andra deltagare och talare via en chatt samt en meddelandefunktion
 • Vill du inte vara synlig i deltagarlistan kan du välja att vara anonym.
 • Utvärdera föreläsningen direkt på webbplattformen.


Frågor om programmet
Åsa Lasson: 070-426 28 27
asa.lasson@skolporten.se