Hoppa till sidinnehåll
Engelska

Att arbeta med internationella samarbetsprojekt i engelska

Publicerad:2018-11-20
Uppdaterad:2023-08-31
Ebba Reinolf
Skribent:Ebba Reinolf

Hallå Sara Bruun, förstelärare och IKT-pedagog på Ringsjöskolan i Höör. Du ska föreläsa om internationella samarbetsprojekt i språkundervisningen på Skolportens konferens för lärare i engelska. Varför är det viktigt?

För att det skapar mervärde. Det blåser kyliga vindar i världen idag och vi lärare glömmer ibland bort skolans uppdrag kring värdegrund. Att öppna upp sitt klassrum mot världen fördjupar inte bara lärandet, det är också ett fantastiskt roligt och väldigt konkret sätt att arbeta med värdegrundsfrågor.

Är det tekniskt krångligt?

– Absolut inte! Med digitala verktyg som Skype in the Classroom och Flipgrid är det mesta serverat och jag kommer att ge handfasta råd om hur man kan komma igång.

Om Saras föreläsning:

Klassrummet möter världen – autentiskt, tematiskt och digitalt
Användandet av digitala verktyg öppnar upp ditt klassrum mot övriga världen. För att kunna driva kollaborativa och internationella projekt i språkundervisningen är verktygen en stor tillgång. Program som Skype in the Classroom och Flipgrid gör att dina elever kan möta och arbeta tillsammans med elever över hela världen. De digitala verktygen i kombination med skönlitteratur kan förändra undervisningen och genom ett klokt användande kan du ta dina elever långt förbi text- och arbetsbokens värld. Ta del av klassrumsnära exempel där projekt med digitala verktyg förbättrat undervisningen och stärkt elevernas lärande. Ta med dator eller surfplatta!

Du kan lyssna på Sara Bruun på Skolportens konferens för dig som undervisar i engelska den 27-28 mars i Göteborg.

Konferensen berör bland annat:

  •  Betyg, planeringar, examinationsuppgifter och bedömningsmallar i engelska.
  • What do successful motivators do in their classrooms?
  • Digitala verktyg – öppna upp ditt klassrum mot världen!
  • Normbrytande arbetssätt i engelskundervisningen för ett tryggare klassrumsklimat.
  • Hur kan du hjälpa elever med dyslexi att läsa och skriva på engelska?
  • Fanfiction for Language Teaching!
  • India today – society, education system and the English language.
  • Inclusive variation in today’s English language classroom.

Se hela programmet och boka plats

Susanne Sawander

 

Stockholm

Undervisa i artificiell intelligens

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som planerar att undervisa i det nya gymnasieämnet artificiell intelligens! Programmet utgår från ämnets syftesbeskrivning och ger både forskningsfördjupning och praktiska verktyg för att du enklare ska kunna genomföra kurserna. Innehållet passar även dig som vill veta mer om AI i samband med undervisning generellt.
Läs mer & boka
Gy–Vux
3 okt

Högläsning i förskolan

I den här kursen med kursledare Ann S. Pihlgren får du handfast information om hur högläsningsstunderna kan bli så språkutvecklande som möjligt, och ett viktigt nav som förskolans undervisning kan kretsa runt. Flexibel start, kursintyg ingår och tillgång till kursen i sex månader. Pris 749 kr!
Mer info
Fsk
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev