Hoppa till sidinnehåll
Föreläsare

Digitala kurser om lärares tysta kunskap

Publicerad:2021-04-03
Uppdaterad:2023-08-31
Ebba Reinolf
Skribent:Ebba Reinolf
Maria Wiman

Hallå där Maria Wiman, prisbelönt lärare, debattör och författare. Du har snickrat ihop tre av Skolportens digitala kurser.

Vem riktar sig kurserna till?

– Till lärare som är nya i yrket men även lärarstudenter. Det finns ett välkänt glapp mellan utbildning och praktik som många nyexaminerade lärare kämpar med när de kommer ut i klassrummet. Jag minns själv hur jag som ny i yrket överväldigades av hur mycket det förväntas av lärare. Den här kursen är till för de lärare som behöver en stadigare grund att stå på.

Du ansvarar för tre olika digitala kurser, Lyckade lektioner, Relationer och ledarskap samt Goda föräldrakontakter. Vad får kursdeltagarna med sig?

– De rymmer mycket av den ”tysta kunskap” som inte förmedlas på lärarutbildningen och som erfarna lärare tar för givet. Det vill säga, allt från konsten att inleda och avsluta en lektion, skapa trygghet i klassrummet, vända kaos till ordning, väcka elevernas motivation, stärka det pedagogiska ledarskapet till att skapa tillitsfulla relationer med föräldrar. De digitala kurserna varvas med kortare föreläsningar, handfasta råd, tips, trix, övningar att testa i den egna praktiken samt frågor att reflektera kring.

Av Susanne Sawander

Maria Wimans tre digitala kurser

Ny som lärare – Lyckade lektioner
MED MARIA WIMAN

I den här kursen får du enkla och handfasta verktyg att ta med dig för en så bra start och första tid som möjligt. Genom att varva teoretiskt och praktiskt arbete studerar vi hur undervisningen kan planeras och genomföras på bästa sätt, samt testar flera motivationshöjande tekniker. Målet är att skapa mer välstrukturerade och lustfyllda lektioner, för dig och dina elever.

Ny som lärare – Relationer och ledarskap
MED MARIA WIMAN

I den här kursen får du enkla och handfasta verktyg att ta med dig för en så bra start och första tid som möjligt. Genom att varva teoretiskt och praktiskt arbete studerar vi hur du kan utvecklas som en stabil ledare i klassrummet, bygga upp goda relationer och rutiner, samt hantera konflikter. Målet är att skapa en trygg, stabil och tillåtande arbetsmiljö, för dig och dina elever.

Ny som lärare – Goda föräldrakontakter
MED MARIA WIMAN

I den här kursen får du enkla och handfasta verktyg att ta med dig för en så bra start och första tid som möjligt. Genom att varva teoretiskt och praktiskt arbete studerar vi hur du kan skapa goda relationer med elevernas vårdnadshavare, lyckas med olika typer av möten och kommunikation, samt hantera krävande situationer och konflikter. Målet är att skapa ett gynnsamt samarbete med elevernas bästa i fokus.

Stockholm

Biologi

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som undervisar i biologi eller naturkunskap på högstadiet och gymnasiet! Programmet ger både biologididaktik och ämnesfördjupning, bland annat inom källkritik, AI och genteknik. Föreläsare är till exempel Emma Frans, Sebastian Kirppu och Eva Bida.
Läs mer & boka
Åk 7–Vux
19–20 sep

Kommunikation med vårdnadshavare i förskolan

Den här kursen med kursledare Jakob Carlander fokuserar på kommunikation med vårdnadshavare för att skapa relation och bygga förtroende. Du får flera konkreta verktyg att ta till, inte minst när vårdnadshavare är påstridiga eller bär på olika trauman. Flexibel start, kursintyg ingår och tillgång till kursen i sex månader. Pris 749 kr!
Mer info
Fsk
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev