Hoppa till sidinnehåll
Föreläsare

Få grepp om hur programmering kan integreras i undervisningen

Publicerad:2021-05-02
Uppdaterad:2023-08-31
Ebba Reinolf
Skribent:Ebba Reinolf
Mikael Tylmad

Mikael Tylmad, programmeringsproffs, författare och systemadministratör på Södertörns friskola, du har designat Skolportens digitala kurs Programmering i matematik.

Vem riktar sig kursen till?

– Eftersom programmering i matematik och teknik nu ingår i högstadiets läroplan förväntas lärarna att undervisa i programmering. Problemet är att många lärare aldrig har programmerat och många lärare känner stor osäkerhet. Den här digitala kursen vänder sig till dem som behöver grundläggande kunskaper för att snabbt kunna komma igång med programmering i undervisningen.

Vad får deltagarna med sig?

– Det är en innehållsrik kurs som ger kunskap om de mest basala verktygen i programmering. Efter varje delkurs följer tips och övningar att ta med sig till klassrummet. Den digitala kursen ger på kort tid ett bra grepp om hur programmering kan integreras i undervisningen. Men den stannar inte där utan ger även kunskap om hur programmeringsundervisningen kan utvecklas.

Av Susanne Sawander

Mikael Tylmads kurs 

Programmering i matematik – introduktion
Med Mikael Tylmad

Känner du dig trygg att undervisa i programmering? I kursen Programmering i matematik får du grundläggande kunskaper i programmering, samt tekniker för att undervisa och väcka elevernas intresse. I film och text guidar Mikael Tylmad dig genom praktiska övningsuppgifter. Flexibel start och tydligt upplägg. Kursintyg ingår!

Stockholm

Biologi

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som undervisar i biologi eller naturkunskap på högstadiet och gymnasiet! Programmet ger både biologididaktik och ämnesfördjupning, bland annat inom källkritik, AI och genteknik. Föreläsare är till exempel Emma Frans, Sebastian Kirppu och Eva Bida.
Läs mer & boka
Åk 7–Vux
19–20 sep

Kommunikation med vårdnadshavare i förskolan

Den här kursen med kursledare Jakob Carlander fokuserar på kommunikation med vårdnadshavare för att skapa relation och bygga förtroende. Du får flera konkreta verktyg att ta till, inte minst när vårdnadshavare är påstridiga eller bär på olika trauman. Flexibel start, kursintyg ingår och tillgång till kursen i sex månader. Pris 749 kr!
Mer info
Fsk
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev